Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in januari

op 02 februari 2023 door

De eerste maand van 2023 is alweer voorbij gevlogen. We hebben op de spot niet stilgezeten en bij elkaar behoorlijk wat boeken gelezen. Hieronder lees je welke boeken dit zijn.

Nina las 8 boeken

In deze koude januari maand heb ik een goede start kunnen maken aan mijn nieuwe leesjaar en leesdoel! Ik begon de maand met de A Curse So Dark and Lonely trilogie geschreven door Brigid Kemmerer. Dit is een leuke hervertelling van Beauty and the Beast die in de latere boeken verder gaat met de thema's geheime royal en een machtig kwaad. Het eerste boek was zeker het beste, maar over het ggeheel genomen is de serie zeker het lezen waard en lezen alle boeken lekker snel weg. Hierna las ik een volwassen fantasy boek A Dowry of Blood, geschreven door S.T. Gibson, over de eerste bruid van Darcula. De schrijfstijl van dit boek is erg uniek en zorgt voor een interessant verhaal met een even uniek vampieren thema. Vervolgens las ik Mijn vele gezichten van Tess Sharpe. Ik had niet verwacht dat ik dit zo'n goed boek zou vinden! Dit verhaal behandelt enkele belangrijke thema's zoals identiteit, hoe je familie je kan vormen en hoe je zelf altijd nog regie kunt houden in een situatie die misschien wel heel uitzichtloos lijkt. Zeker een aanrader! Daarna las ik The Hearts We Sold van Emily Lloyd-Jones. Dit boek stond al een lange tijd in mijn kast en toen ik er eenmaal aan begon, twijfelde ik best of het wel een boek voor mij zou zijn. Gelukkig kwam ik na een aantal hoofdstukken goed in het verhaal en bleek het zeker een goed boek te zijn met een origineel verhaal over demonen en de deals die ze sluiten met de normale mensheid. Hierna las ik The Poison Season van Mara Rutherford. Dit is een heerlijk heksachtig boek waarin de natuur centraal staat en die een lieve, zachte romantische kant heeft. Dit boek heeft me echt weer in de witchy wereld getrokken en ik ben meteen druk op zoek gegaan naar soortgelijke boeken! Als laatste las ik nog een volwassen fantasy genaamd The Last Tale of the Flower Bride geschreven door Roshani Chokshi. Bij dit boek moest ik wel echt erg wennen aan de schrijfstijl, maar de stijl is wel echt iets wat dit boek uniek maakt en wat een speciale kant aan het verhaal geeft. Dit boek is echt doordrenkt met magie, mythes en het willen vluchten voor de realiteit om ons heen. Zeker ook een prachtig boek op z'n eigen manier. 

Kimberly las 14 boeken

Nog nooit eerder las ik zoveel boeken als deze maand. En het was ook een enorm gevarieerde leesmaand. Van deze 14 boeken waren 4 boeken echt YA en de rest varieerde van thrillers tot NA tot romance en ik las zelfs een comic deze maand. Maar gezien de hoeveelheid boeken zal ik me hier even beperken tot enkel de YA boeken. Als eerste las ik the Stolen Heir van Holly Black. Om na zoveel jaar weer terug te keren naar Elfhame was echt heerlijk en ik heb dan ook genoten van dit verhaal. Daarna heb ik eindelijk Belladonna van Adalyn Grace gelezen. Deze stond al een lange tijd op mijn lijstje en was ook gelijk mijn eerste 5-sterren boek van het jaar. Ook las ik Nine Liars van Maureen Johnson. Dit 5de deel in de Truly Devious serie was weer net zo geweldig als zijn voorgangers. Tot slot heb ik de maand afgesloten met Mysteries of Thorn Manor van Margaret Rogerson. Deze novelle is het vervolg op Sorcery of Thorns en het was enorm leuk om weer heel eventjes terug te zijn bij deze personages.

Jenny las 7 boeken

Mijn leesdip lijkt eindelijk weer voorbij, ik las 7 boeken in een voor mij drukke januarimaand. Ik las 3 YA, 2 thrillers en 2 NA boeken. Een van mijn leesvoornemens voor 2023 is mijn nieuwe boeken niet te lang te laten liggen, dus las ik 5 boeken die ik kreeg in december. Een goed begin in ieder geval, hopelijk weet ik dat vol te houden.

Ik las 2 boeken van Danielle BakhuisDe bloedzomer van 1997 en De laatste uren van Josephine Donkers. Waar het eerste boek meer een horror boek was, was de tweede meer een thriller. Beiden waren echter leuk om te lezen, ik blijf het knap vinden hoe Danielle Bakhuis in relatief dunne boeken zoveel twists weet te verwerken. Daarnaast las ik de novelle Nick & Charlie van Alice Oseman. Na het lezen van de Heartstopper boeken was ik verkocht en ook nu weer wist het boek me mee te slepen. De andere boeken gaan zeker op mijn wil-ik-lezen lijst. Als laatste wil ik de thriller De logé aanhalen, geschreven door Heather Gudenkauf en mijn eerste 5 sterren boek van dit jaar. Een boek met verschillende verhaallijnen waar je tot ver aan het einde niet weet hoe het verhaal in elkaar zit, ik vind het heerlijk! 

Joëlle las 6 boeken

Januari was voor mij een goede leesmaand met 6 uitgelezen boeken. Dit kwam mede doordat ik deze maand met verlof ben gegaan en het mij eindelijk weer lukt om mijzelf goed op het lezen te concentreren. Deze maand las ik maar 1 YA boek en voor de rest 2 thrillers, 2 junior boeken en 1 feelgood boek. 

Zo las ik de feelgood Een dag in december van Josie Silver, de thrillers Blauwe maandag van Nicci French en De chirurg van Tess Gerritsen en de junior boeken Gansveders vloek van Erin Hunter en De slag op de heckingse heide van John Flanagan. Het enige YA boek dat ik las was het eerste deel in de Sneeuw als as trilogie: Sneeuw als as van Sara Raasch. Een trilogie die al best wat jaartjes ongelezen in de kast heeft gestaan en mij tot nu toe aangenaam verrast heeft. Ik gaf dit boek dan ook 4 sterren. 

Maartje las 21 boeken

Januari was een goede leesmaand, maar ik las maar heel weinig Young Adult. Gelukkig vond ik ze alledrie heel leuk! Ik las The ones we burn van Rebecca Mix. Een boek over heksen, dreigende oorlog en 'found family'. Daarna las ik  Between shades of gray (Schaduwliefde) van Ruta Sepetys. Dit is een historische roman over een meisje dat met haar gezin naar een Russisch strafkamp werd gestuurd in 1941.  En mijn favoriet: Little Women van Louisa May Alcott. Deze klassieker las ik voor de tweede keer en ik vond het zoveel beter dan de eerste keer! Ergens vorig jaar gaf ik het boek drie sterren, nu vijf! Misschien las ik het nu op een passender moment of is de Nederlandse vertaling gewoon niet zo mijn ding. 

De andere twee vijfsterren waren: Dagen van zand van Aimée De Jongh en Lessons in chemistry van Bonnie Garmus.

Roxanne las 14 boeken

Nog nooit heb ik zoveel boeken in 1 maand gelezen. Eerlijk is eerlijk, een aantal waren officieel novelle's maar een boek is een boek toch?
Enkele hiervan waren ook geen YA/NA dus hier benoem ik alleen de boeken voor de spot. Zo las ik deze maand The Stolen Heir van Holly Black, want als een mega TFOTA fan kon ik dit boek niet laten wachten. Mijn oordeel? Een heerlijk boek! Het was even wennen met Oak die nu ouder was, maar dit wende redelijk snel. Heerlijk om weer terug te zijn in Elfhame! Ook las ik The Bridge Kingdom en The Traitor Queen van Danielle L. Jensen, officieel geen YA/NA maar toch benoem ik hem gezien velen de boeken wel bekend zijn. Ook deze boeken waren zeer vermakelijk. Ik las vervolgens ook nog Only a Monster van Vanessa Len. Ddit boek viel me helaas wat tegen en ik zal hiervan ook niet het vervolg lezen. Ook las ik Married by Starfall van Meg Cowley. Leuke novelle in de wereld van haar andere serie, zeker de moeite waard als je een korte romantasy met fae wilt. Ook las ik Mysteries of Thorn Manor van Margaret Rogerson. Heerlijk dit boek, ik heb er zo om gelachen soms, het was wel weer even nadenken gezien ik Sorcery of Thorns ruim 2 jaar geleden gelezen had en ik me niet alles meer kon herinneren. En als laatste van hhet NA/YA genre las ik Belladonna. Dit boek was echt heel goed, lekker duister, een mysterie met romantiek. Het was een heel uniek verhaal met een hele interessante love interest, ik heb erg genoten van dit boek.

Wat las jij in januari?



Reacties op: Wat lazen wij in januari

Meer informatie