Hebban vandaag

Advertorial /

Crossing Border Festival 2019 - 29 oktober tot en met 3 november (inclusief winactie)

Van 29 oktober tot en met 3 november vindt Crossing Border plaats in Den Haag. Het internationale literatuur- en muziekfestival is een onmisbare belevenis voor alle liefhebbers, waar elk jaar meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten van over de hele wereld samenkomen. Bij Hebban kun je 2x2 tickets winnen!

Gedurende de week is er zowel overdag als 's avonds van alles te beleven op verschillende podia in Den Haag. Crossing Border brengt grote namen en opkomend talent samen. Literatuur wordt gecombineerd met popcultuur, film, beeldende kunst en nieuwe media, inclusief vele muziekoptredens. De naam staat symbool voor de sfeer van het festival; een plek zonder grenzen waar het publiek, artiesten en auteurs op het podium elkaar kunnen ontmoeten. 

Programma

Het festival belooft een vol programma met bijzondere evenementen en bekende namen. Enkele gasten zijn Paul Kingsnorth, Kate Tempest, Willy Vlautin, Niña Weijers, Jón Kalman Stéfansson, Hanna Bervoets en Hilary Mantel. Ook wordt een aantal special events georganiseerd. We lichten uit:

  • The Chronicles
    Het jaarlijkse festival-residency-project voor jonge getalenteerde auteurs en jonge vertalers. In een race tegen de klok vertalen beginnende vertalers blogs van Simone Atangana Bekono, Jazmina Barrera, Asha Karami, Mazen Maarouf en Caroline Albertine Minor. In de funky liveshow worden The Chronicles uitgehoord over hun schrijf- en vertaalwerk en hun nauwe samenwerking. Vertalingen kunnen door het publiek meegelezen worden in het Engels, Nederlands, Spaans, Arabisch en Deens. 
  • Crossing Border x Border Sessions: Natuur
    Een speciaal thematisch programma. gepresenteerd door Crossing Border en Tech Culture zusterfestival Border Sessions, dat net als in het wild alle kanten op gaat: van klassieke natuurliteratuur tot grote ecologische vraagstukken, milieu-activisme tot bio-art kunstprojecten.
  • Europese Literatuurprijs 2019
    De prijs gaat dit jaar naar de roman Onder de Drachenwand, zo heeft de vakjury besloten. De Oostenrijkse auteur Arno Geiger en vertaler Wil Hansen (De Bezige Bij) ontvangen de prijs op zondagmiddag 3 november uit handen van voorzitter Abdelkader Benali op Crossing Border. Er is een interview met auteur en vertaler door Arjan Peters en muziek. 

 

Bekijk het volledige programma

Robert Harris

Een van de grootste namen op het festival is toch wel auteur Robert Harris, bekend van De officierDictatorMünchen 1938 en zijn nieuwste boek De tweede slaap. De Britse auteur (1957) zal op 1 november in de Centrale Bibliotheek geïnterviewd worden door Roel Janssen. Harris schreef aanvankelijk non-fictie boeken vanuit zijn achtergrond als politiek redacteur en columnist. Grote bekendheid verwierf hij toen hij historische feiten of uitgangspunten koppelde aan suspense, en hij fictie ging schrijven. Ruim driekwart van zijn werk is al verfilmd en wereldwijd verkocht hij al miljoenen boeken. Auteursfoto: (c) Claudio Sforza.

In zijn 5 sterren-recensie over De tweede slaap is Hebban-recensent Rolf Bos vol lof over het boek:

'Het zijn heerlijke ingrediënten en meesterverteller Harris heeft er een magistraal en razend spannend verhaal rond gesponnen, met tal van knipogen naar de actualiteit.

De tweede slaap: een van de beste boeken van dit jaar.' 

Koop tickets

Koop tickets voor Crossing Border

Win kaarten

Wil je je geluk beproeven op Hebban? Wij mogen namens Crossing Border 2x2 toegangskaarten weggeven voor de evenementen op 1 november. Doe mee aan de winactie en wie weet ervaar jij dit festival van dichtbij. 

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Crossing Border Festival 2019 - 29 oktober tot en met 3 november (inclusief winactie)

 

Gerelateerd

Over

Robert Harris

Robert Harris

De Britse auteur Robert Harris (1957) werkte, na zijn studies Engelse Literatuur...


Gesponsorde boeken