Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Ga op reis in een boek | Bestemming Nederland

door Hebban Crew 18 reacties
(Her)ontdek de aantrekkingskracht van Nederland en ga op vakantie in eigen land. Je kunt er uitwaaien aan de kust, wandel- en fietstochten maken over de Veluwe of met een bootje over de Nederlandse wateren varen. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Nederland-boeken.

9 leestips voor Nederland

(739)
Na twintig jaar is Judy terug in Friesland, waar haar zus verdronk en zij net op tijd kon worden gered. Onverwerkte beelden dringen zich aan haar op en laten haar twijfelen aan de ware toedracht van het ongeluk.
(39)
De jonge beeldhouwster Sara de Swart komt in Amsterdam terecht in de kring van de Tachtigers, en wordt al snel de muze van deze kunstenaars. Sara stort zich in verschillende liefdesrelaties, maar de zelfverkozen dood van haar moeder blijft haar leven regeren.
(3)
Wandelen in Nederland is niet alleen verschrikkelijk mooi, maar ook heel goed voor je. De mooiste wandelingen zijn door de auteurs op een rij gezet, met bijbehorende activiteiten en een stukje persoonlijke ontwikkeling. Pluk je eigen rucola of ga winterkamperen.
(777)
Matthias Declercq besluit op Urk te gaan wonen om door te dringen tot het DNA van de gemeenschap. Hij wordt aanvankelijk wat argwanend, maar toch warm ontvangen en begint steeds meer deel uit te maken van de gesloten en onbegrepen gemeenschap. In Urk laat Declercq een wereld zien die bijna niemand kent.
(11)
Over elke vierkante meter in Nederland is nagedacht, zodat ons land mooi maar ook erg aangeharkt is. Daarom moeten we de plekken omarmen die zich niks van de Hollandse regelzucht aan lijken te trekken. Gebouwen die wegkwijnen, verloederde winkelcentra en leeggelopen badplaatsen. In deze reisgids vind je alle treurige plekken.
(73)
Na de coronacrisis kwam er een nog erger virus en een klimaatoorlog. Van Nederland zijn slechts enkele gebieden over. Een veroordeelde soldate zoekt de vrijheid op samen met de in een laboratorium ontworpen zoon van een doorgedraaide arts. Wie kun je vertrouwen en wie niet, in de zoektocht naar Leegland?
(220)
Iedereen die in aanraking komt met het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz vindt de dood. Katja Hiemstra is er vooral in geïnteresseerd omdat het doek ooit toebehoorde aan haar grootvader. Het schilderij verbergt echter een groot geheim, en er staat veel op het spel.
(23)
Van al onze landschappen houden we het meest van de kust. Op het strand loopt jong en oud, arm en rijk elkaar tegen het lijf. Hoe kon een onherbergzame onheilsplek vol woeste natuur uitgroeien tot een favoriete verblijfsplaats? Martin Hendriksma brengt kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen voor het voetlicht.
(55)
Op aanstekelijke wijze vertelt Daphne Deckers over allerlei typisch Nederlandse zaken: van een verjaardagskalender op het toilet tot de unieke schoonheid van onze bossen. Ga mee op een inspirerende reis door Nederland en leer leven in een lagere versnelling maar met een hogere geluksquotiënt.

Bekijk de Zomerlezen-reisbestemmingenOver de auteur

Hebban Crew

2538 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ga op reis in een boek | Bestemming Nederland