Hebban vandaag

Listmania /

Gaykrants Boekenplank: Wat hebben Merkel en 'De man in de rode mantel' gemeen?

door Gaykrant 3 reacties
De redactie van Gaykrant bespreekt maandelijks een aantal nieuwe boeken in de rubriek ‘Gaykrants Boekenplank’. Boeken met een roze thema en/of die geschreven zijn door een LHBT+ auteur. Genres als literatuur, spanning, non-fictie, biografieën en kinderboeken worden belicht. Dit is de selectie van maart.

Volg Gaykrant op Hebban

Wat hebben Merkel en De man in de rode mantel gemeen?

1. Ik zal altijd van je houden – Geja van Reenen 

In dit boek schrijft auteur Van Reenen wat zij doormaakte nadat haar zoon vertelde dat hij op jongens viel. Het is de beschrijving van een proces dat voor iedere ouder anders is maar wel overeenkomsten kent: de liefde voor je kind, de negatieve reacties en de bij te stellen verwachtingen. Op een eerlijke en ontwapende manier beschrijft zij dit proces. De kerk speelt hierin ook een rol. Met dit boek wil zij ouders ondersteunen die hetzelfde meemaken.

'Doorleefd, eerlijk en oprecht, heftig; een aanrader.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

2. Mens/onmens – Bas Heijne

De wereld is in de war. Alles is anders gelopen dan verwacht. Zo had de val van de Sovjet-Unie het einde van de geschiedenis moeten betekenen, had de liberale democratie moeten zegevieren, en internet ons allemaal met elkaar moeten verbinden. Het pakte allemaal anders uit. In plaats daarvan hebben we nu ondermeer president Trump, veel nepnieuws en een volkomen versplinterd internationaal en nationaal politiek landschap. Bas Heijne staat erbij en kijkt ernaar. Je hoort hem denken: what the fuck is híer gebeurd?

'Een scherpzinnige analyse van onze tijd. Heijne kan soms schoolmeesterachtig uit de hoek komen. Het zij hem vergeven want hij biedt goede alternatieven.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

3. De man in de rode mantel – Julian Barnes 

In dit boek gidst de auteur ons door de Belle Époque aan de hand van het leven van dokter Samuel Jean Pozzi (1846-1918). Hij was arts van de beau monde in Parijs, kunstliefhebber, anglofiel, vriend van Marcel Proust en vertaler van Charles Darwin. Zijn veelzijdigheid was enorm. Tot op heden onderbelicht maar Barnes is het gelukt deze indrukwekkend persoonlijkheid aan de vergetelheid te onttrekken.

'Prachtig, ontwapenend en ontroerend portret. Een boek dat je niet kan neerleggen.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

4. Ik hou van jou en jou en jou – Nathalie Cardinaels 

Stel je bent verliefd op twee of meer mensen. Het gaat om meer dan alleen seks. Je wil met meerdere mensen een duurzame, betekenisvolle relatie uitbouwen en hier open en eerlijk over zijn. Het maakt niet uit of je nu hetero, homo of bi bent. In je hart is plaats voor meer dan één liefdespartner. In dat geval is er sprake van polyamorie. Wat houdt dit in? Waarom bestaan er misverstanden en vooroordelen over? Dit boek geeft in veel opzichten een antwoord.

'Interessant thema waarover nog veel onbekend is. Verhelderend en direct. Getuigenissen van mensen met deze levensstijl maken het compleet.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

5. Wij zijn Angela – bijdragen van o.a. Margriet Brandsma, Els Kloek en Manon Uphoff

Door zakenblad Forbes werd zij negen keer verkozen tot machtigste vrouw ter wereld. Inmiddels is Angela Merkel het langstzittende staatshoofd van Europa. Er zijn weinig politici over wie de media zo verdeeld zijn, maar één ding is zeker: niemand kan om deze powervrouw heen. In dit boek delen tien vrouwen hun visie op de Duitse bondskanselier en brengen tegelijkertijd grotere onderwerpen in beeld: vrouwen in de politiek, de voorbeeldfunctie, het huidige politieke klimaat in Europa en die van de rest van de wereld.

'Vlot geschreven, scherpe analyses en interessante visies.' - Paul Hofman, hoofdredacteur Gaykrant

 

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Gaykrant

29 volgers
16 boeken
1 favoriet


Reacties op: Gaykrants Boekenplank: Wat hebben Merkel en 'De man in de rode mantel' gemeen?

 

Gerelateerd

Overig

Gaykrant Boekenplank

op 16 maart 2020 door Gaykrant 52 boeken 4 volgers 0 reacties 1 like

Gesponsorde boeken