Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Newsroom weekoverzicht #12: Een zonnige week

door Hebban Crew 4 reacties
In de rubriek Newsroom houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste boekennieuws. Gemist? Of gewoon even een opfrisser nodig? Hier vind je een overzicht van het opvallendste nieuws van deze week.

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


Time flies, when you’re having fun. Wat een week was het. Wat hebben we veel thrillerartikelen geplaatst. En nu is het einde van de Thriller Tiendaagse alweer in zicht. Vandaag en morgen kunnen jullie nog even genieten, daarna hebben we een kleine adempauze en rollen we zo de Boekenweek in. 

Een paar highlights van deze week: We interviewden een aantal thrillerauteurs en een aantal boekverkopers over Nederlandstalige thrillers. Twee artikelen boordevol leestips en inside information. We maakten een overzicht van de debuten van thrillerschrijvers die al lang en breed bekend zijn in Nederland, want ook zij zijn ergens begonnen. En we organiseerden een schrijfwedstrijd: thrillers van 25 woorden. Eeuwige roem was de prijs, lees alle mini-thrillers in de reacties onder het artikel (de moeite waard, vinden we zelf).   

Morgen wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de 1000 woorden schrijfwedstrijd en is het speciale e-book te downloaden waarin de winnende verhalen te lezen zijn.

Nog meer thrillernieuws…

Ook veel ander thrillernieuws deze week. Uitgeverij De Fontein maakte de winnaar bekend van de verkiezing van ‘stoerste thrillerboekverkoopster 2020’. Amber Martensen van boekhandel Thomas in Bergen is de gelukkige winnaar.

Dan nog een leuke voor de complotdenkers onder ons: er gaat een griezelige theorie rond dat schrijver Dean Koontz het Coronavirus al voorspelde in 1981. In zijn boek The Eyes of Darkness schreef hij al over een virus genaamd Wuhan-400, dat wereldwijd voor paniek zou zorgen. Veel mensen zijn al flink wat vergelijkingen gaan maken en ontdekten veel overeenkomsten met het huidige virus. Gelukkig ook wat verschillen: het virus uit het boek is 100% dodelijk. 

Helaas ook minder goed nieuws deze week: thrillerauter Clive Cussler overleed op 88-jarige leeftijd. Hij brak in 1976 door met Licht de Titanic en schreef daarna boeken waarvan wereldwijd tientallen miljoenen werden verkocht. Er zullen postuum nog wat boeken van hem uitkomen, titels die hij al af had.

BOEKBERICHTEN

 


Ander goed nieuws: onze vernieuwde app is te downloaden! Je kunt vanaf nu ook je boekenplanken in de app beheren, barcodes scannen en Newsroom is vanaf nu ook te lezen via de app. Zo heb je het laatste boekennieuws altijd bij de hand en kan je makkelijk en snel reacties achterlaten. Je kunt zelfs pushmeldingen ontvangen. Move over RTL, here comes Hebban (grapje natuurlijk, wij hebben het alleen over boeken). 

Nominatietijd

Een bijzondere deze keer. Marieke Lucas Rijneveld is met de vertaling van De avond is ongemak (The Discomfort of Evening) genomineerd voor de prestigieuze International Booker Prize. Het boek staat op de longlist van dertien titels, een selectie die is gemaakt uit 124 boeken.

En de nominaties van de Woutertje Pieterse Prijs zijn ook bekendgemaakt. Zes auteurs strijden om de titel van beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. Op 9 april zullen we weten wie de prijs in de wacht sleept.

Dat was hem weer. We wensen jullie een zonnige week!

Hebban Facts & Figures

Week 9, 2020Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Newsroom weekoverzicht #12: Een zonnige week

Gesponsorde boeken