Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: Het mollenfeest van Dominique Biebau

door Hebban Crew 44 reacties
Van 2 tot en met 6 april wordt elke dag een thriller bekendgemaakt die de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2022 heeft behaald. Met de hulp van een ruim honderdkoppige lezersjury zijn deze vijf titels boven komen drijven uit de longlist van 15 titels. De derde genomineerde is: 'Het mollenfeest' van Dominique Biebau.

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. De prijs heeft een lange geschiedenis en wordt in de huidige vorm in 2022 voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Anya Niewierra met Het bloemenmeisje (2020) en Toni Coppers en zijn co-auteur Annick Lambert met Val (2021). De winnaar wordt bekendgemaakt op De Avond van het Spannende Boek aan de vooravond van de Nederlandse Thriller Tiendaagse van 10 tot en met 19 juni.

Genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

Het mollenfeest

Dominique Biebau

'Als d' Opperste ghebiedt, soe moet ghy gaen Trecken in 't landt van Mollengijs.' Vier nichten groeien samen op in de dreigende schaduw van het Mollendaalbos. Tijdens een onschuldig kinderspel dringt een van de meisjes de werkkamer van hun opa binnen, waar ze een ontdekking doet die jaren later tot een bloedige ontknoping leidt. Het mollenfeest is een ijzingwekkend verhaal over geheimen en schaduwen die tussen mensen en bomen hangen.

Ook genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

De Avond van het Spannende Boek

Van 10 tot en met 19 juni wordt op Hebban voor de negende keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse gevierd met daarin extra aandacht voor Nederlandstalige misdaadauteurs. Voorafgaand aan de tiendaagse organiseert Hebban in samenwerking met de Stichting Gouden Strop en de Bibliotheek Utrecht op 9 juni een nieuwe editie van De Avond van het Spannende Boek. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt, waaronder de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Strop.

Wat vind jij van Het mollenfeest van Dominique Biebau?



Over de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: Het mollenfeest van Dominique Biebau

 

Gerelateerd

Over

Dominique Biebau

Dominique Biebau

Leraar en schrijver van misdaadromans 'IJslands Gambiet', 'Russisch voor Beginne...