Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #18: een bekendmaking en een bekentenis

door Lindy (Hebban Crew) 38 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(209)

Je bent een meisje van vijf en dan besluit je moeder het gezin te velaten. Hoewel ik me daar geen voorstelling van kan maken, geloof ik dat dit een enorme impact moet hebben op de rest van je leven. Sophie Zeestraten maakte het mee, kreeg op haar veertigste een burn-out, besloot het contact met haar moeder te herstellen en schreef er een boek over, Moederziel. 

(70)

Een paar jaar geleden interviewde ik Veronica Roth over haar wereldberoemde 'Divergent'-serie. En hoewel ze me toen vertelde dat ze voorlopig nog niet voor volwassenen zou schrijven, is het nu toch zover: Uitverkoren is haar eerste boek voor die doelgroep. Het verhaal valt binnen het sff-genre en belooft net zo spannend te worden als haar YA-serie.

(5)

Toen wij onlangs de zomerbrochures doornamen en deze autobiografie tegenkwamen, ontving ik een op z'n zachtst gezegd nogal verbaasde reactie omdat ik de goede dame niet kende... Shame on me, dus ik las gauw een paar inkijkpagina's en begreep dat deze Madeleine Albright een nogal belangrijke vrouw is. Die eerste pagina's van en over de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken in de VS smaken in ieder geval naar meer.

Niet missen!  

Na de drukke Thriller Tiendaagse verwachten we een wat rustiger, maar niet minder leuke leesweek. Er staat in ieder geval één spannend nieuwtje op het programma: de lezersjury van de Hebban Debuutprijs rondt vandaag haar oordeel af na het lezen van de longlist en dat betekent dat de shortlist op heel korte termijn bekend wordt!

Daarnaast trakteren we je op weer enkele inspirerende boekenlijsten, waaronder eentje om je Reading Challenge te vergemakkelijken en er staan maar liefst twee Vertalersgeluklezingen op de planning. Heb je die al ontdekt? De genomineerde vertalers voor de Europese Literatuurprijs vertellen op Hebban over de bijzonderheden tijdens het vertalen van de longlistromans. Ontzettend interessant, ze bieden werkelijk zicht op het prachtige vak dat vertalen is. 

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Lindy

Hoewel ik een aantal weken geleden nog vrolijk verkondigde dat ik mijn leesflow teruggevonden had, moet ik daar nu weer op terugkomen. Inmiddels ben ik alweer een paar weken bezig in Huis van aarde en bloeddat me maar niet in zijn greep krijgt. Dat deed me besluiten om toch maar een ander boek op te pakken, in de hoop dat deze me weer even een zetje geeft: Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou. Gelukkig begint mijn jurytaak voor de Debuutprijs bijna, en het verplichte lezen van de vijf boeken op de shortlist zal me dan hopelijk helemaal uit die reading slump trekken.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #18: een bekendmaking en een bekentenis

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken