Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #2 van 2022: er zijn draken!

door Anouk (Hebban Crew) 25 reacties
Elke maandag lees je in de Weekopening over het boekennieuws, wat er in de Hebban Community gebeurt en welke nieuw te verschijnen titels je niet mag missen. Deze week kiest redacteur Anouk een uitgelicht boek: praat mee onder het artikel!

Uitgelicht

Anouk: 'Het zal inmiddels geen geheim zijn dat ik dol ben op kinderboeken, vooral als er magie in zit. Als er dan een boek langs komt dat...

a) het eerste deel is in een nieuwe magische reeks,
b) voor fans is van mijn grote favorieten 'Harry Potter' en 'Nevermoor',
c) vol heldendom en wraak zit, evenals ongebruikelijke vriendschappen en – wait for it – dráken,

... dan heb je me gewoon! Ik ben heel benieuwd naar dit debuut van de Noorse Ida Tufte Michelsen, vertaald door Rymke Zijlstra, dat in eigen land lovende recensies kreeg. Ik was ooit huiverig om aan 'Nevermoor' te beginnen omdat er zo op werd gehamerd dat het de opvolger van 'Harry Potter' was en ik vreesde een slap aftreksel. Gelukkig kreeg ik in plaats daarvan een schot in de roos, want de 'Nevermoor'-boeken zijn origineel en spannend. Gaat dat met Het geheime verbond weer lukken? Ik ga erachter komen, want ik ga het boek lezen. Misschien wel met jou!'

Wie wil met me meelezen?

Wil jij samen met Anouk dit boek lezen? Reageer onder het artikel met jouw motivatie en wie weet word jij als meeleesmaatje uitgekozen voor Het geheime verbond. In dat geval ontvang je het boek en hou je samen met de redacteur een Boekenpraat die op Hebban zal verschijnen.

Opvallend boekennieuws

Het nieuwe jaar is begonnen, maar we nemen nog een stukje pijn mee van 2021: de lockdown is nog niet voorbij en de boekhandels mogen nog niet open. Gelukkig is er #steunjeboekhandel, want dat hebben ze hard nodig. Het is dan ook hartverwarmend om te zien hoeveel mensen online de berichten delen en laten zien dat ze hun lokale boekhandel steunen door er te bestellen. Ook offline zie je het terug, want er zijn aanplakbiljetten gemaakt én opgehangen!

Afgelopen week werd ook bekendgemaakt dat Ren, Rose, ren in Nederlandse vertaling zal verschijnen op 7 maart. James Patterson is vorig jaar, na een boek te hebben geschreven met de Amerikaanse oud-president Bill Clinton, in de pen geklommen met niemand minder dan countryzangeres Dolly Parton. De vertaling is van Louise Koopman en Anne-Marie Vervelde. De thriller zal vol smeuïge details staan over de muziekindustrie van de jaren 80. Ren, Rose, ren is het debuut van Parton, al doet ze al jaren aan leesbevordering in Amerika via haar stichting Dolly Parton's Imagination Library.

In de Hebban Community

Op Hebban wordt er volop uitgekeken naar het nieuwe jaar, met name met betrekking tot de Hebban Reading Challenge. Zo heeft Nanniebe al een nieuwe uitdaging bedacht, voor wie niet genoeg heeft aan een leesdoel en de checklist: boeken lezen uit 22 landen in 2022! Er wordt al enthousiast op gereageerd, inclusief tips.

De komende week valt er meer dan genoeg te beleven. We gaven jullie opzettelijk een paar rustige dagen vorige week om te wennen aan 2022, maar nu gaan we vol vooruit. Er zijn lezingen en interviews te vinden en we geven maar liefst vier keer mooie boeken weg. Daarnaast krijgen jullie de langverwachte uitslag van de Hebban Eindejaarsquiz en zal de allereerste Hebban Reading Challenge Top 10 gepubliceerd worden – in de categorie 'Lees een verfilmd boek'. Heb je niet meegestemd? Op vrijdag roepen we je opnieuw op tips te geven voor een gloednieuwe checklistcategorie. Natuurlijk tippen we zelf ook. Kom je kijken?

Nieuw te verschijnen

Zet in je profiel de verwachtnieuwsbrief aan en ontvang wekelijks een overzicht van de nieuwe boeken in jouw favoriete genre(s) in je mailbox.Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

210 volgers
1298 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #2 van 2022: er zijn draken!

 

Gerelateerd