Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #22: Thriller Weken en Goekenuitslag

door Martijn (Hebban Crew) 46 reacties
Je week begint met de Hebban Weekopening. Elke maandag lees je wat de Hebban Crew en lezerscommunity bezighoudt, welke nieuwe boeken we op het oog hebben en hoe het gaat met de Hebban Reading Challenge. Vandaag is de weekopening van redacteur Martijn.

We zitten midden in de Thriller Weken en dat zie je overal op Hebban aan alles. Je kunt nergens kijken of de mespunten vliegen je om de oren. Ook het bijbehorende ebook is al veel gedownload en gelezen en er komt nog veel meer aan. Waar ik zelf mee bezig ben is de uitslag van de Goeken Prijs schrijfwedstrijd: in het verleden maakten we de top 5 en de winnaar bekend in een liveshow tijdens een evenement, maar dit jaar doen we het – misschien nog wel ijzingwekkender – gedurende de laatste vijf dagen van de Thriller Weken. Vanaf 15 juni tellen we af van de nummer 5 naar de winnaar en lees je elke dag een verhaal. Superspannend dus!

Ik lees nu...

Al een paar weken ben ik in een alternatieve wereld verzeild geraakt: qutienvierentachtig. Inmiddels ben ik in boek drie van Haruki Murakami's trilogie 1q84 aangeland en het blijft eindeloos fascinerend. Het verhaal neemt je vanaf het eerste hoofdstuk mee naar het Tokio en Japan van 1984, met een vreemde twist, waar niet Big Brother maar de Little People je in de gaten houden, waar twee manen aan de hemel staan (die niet iedereen kan zien) en waar alle personages in al hun eigenaardigheden uitgeplozen worden door de auteur. Tegelijkertijd realistisch, psychologisch, filosofisch én heel vervreemdend. Ik geniet ervan!

Redacteur en schrijfwedstrijdencoördinator Martijn leest voornamelijk speculatieve verhalen en boeken, maar neemt ook geregeld non-fictie, historische fictie en literatuur ter hand.

Blik op verwacht

In het kader van de Thriller Weken een selectie van verwachte boeken die iets met dat genre te maken hebben. Een nieuwe thriller van Karin Slaughter met Will Trent in de hoofdrol (ik heb de TV-serie gezien, kenners weten er natuurlijk veel meer van), een vierde deel van de 'Cocktailmoorden'-serie van de Moordwijven én een literaire roman over iemand die na twaalf jaar detentie 'buiten' zijn leven weer probeert op te bouwen. En die vierde dan? Onze natuur gaat over misschien wel de grootste misdaad van onze tijd: de collectieve aanslag op Moeder Natuur en hoe wij dat als soort voor onszelf goedpraten. Of hebben we strafuitsluitende of -verzachtende omstandigheden? En zijn we nog te rehabiliteren?

Meer verwachte boeken

Mijn Hebban Reading Challenge

Het gaat lekker met mijn Reading Challenge! Zodanig dat ik het aangedurfd heb om vooral dikke(re) boeken te lezen de afgelopen tijd. Naast de drie delen van 1q84 ben ik ook nog in een stevige Nigeriaanse sciencefiction bezig: Rosewater van Tade Thompson. Of die beide uitkomen voor het einde van de maand bepaalt een beetje of ik echt op schema lig voor de zestig gelezen boeken in 2024. Maar ook als dat niet zo blijkt te zijn, er lonken alweer allemaal nieuwe – ook kortere – boeken, dus dat komt goed. Doe jij al mee aan Hebban Reading Challenge?

PAGINA
MAAND
GENRES

En wat lees jij nu?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

563 volgers
1068 boeken
33 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #22: Thriller Weken en Goekenuitslag

 

Gerelateerd