Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #27: Lekker Lezen, read-a-thons en trilogieën

door Anouk (Hebban Crew) 54 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(431)
Hoewel ik minder Young Adult lees dan ik de afgelopen jaren heb gedaan, blijf ik altijd open staan voor veelbelovende titels. De genezer van Zalindov klinkt erg goed en gaat dan ook direct op mijn 'Wil ik lezen'-plank. Een jonge genezer neemt in de gevangenis de plaats van de rebellenkoningin in tijdens een toernooi van vier proeven.
(0)
Sinds ik van Claire North De eerste vijftien levens van Harry August las, hou ik deze auteur in de gaten. Haar nieuwste boek Notes From the Burning Age is een sciencefictionroman over een nieuwe wereld, ontstaan uit de as van onze rampen.
(135)
Met deze ben ik een beetje voorbarig, want het eerste boek van de reeks staat wel in mijn kast, maar moet nog gelezen worden. Bijna kwam Duistere dageraad niet uit in het Nederlands, maar de fans hebben ervoor gezorgd dat dit derde deel uit de 'Nimmernacht'-reeks wel degelijk op mijn boekenplank kan prijken straks. Ik moet er snel aan beginnen, dus!

Niet missen!

Deze week kun je je verheugen op de laatste dagen van de Lekker Lezen Weken, een van de themaweken tijdens Zomerlezen. Dat betekent een heleboel listmania's – over debuten, Young Adult, kinderboeken, literatuur en non-fictie, allemaal in thema. Daarnaast lees je nog een interview met Sharon Bolton, van wiens boek Die zomer je vorige week al een sneak preview kreeg.

Ook hebben we een fantastische afsluiter van de Lekker Lezen Weken voor je in petto: de derde Hebban Read-a-thon van 2021! Tijdens deze leesmarathon kun je helemaal uit je dak gaan wat betreft boeken, want natuurlijk doe je mee met de Lekker Lezen Challenge. Deze zomer lees je drie boeken en maak je dagelijks kans op een Boekenbon. Om die te halen is zo'n read-a-thon-weekend uitermate geschikt.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Anouk

Ik ga weer aardig goed wat betreft het lezen en daar ben ik erg blij mee. Dat komt dankzij Bernard Minier. Mijn moeder geeft al jaren hoog op over deze thrillerauteur en eindelijk ging ik overstag. Inmiddels ben ik al in zijn derde boek bezig en het bevalt me uitermate goed. Daar ga ik dus rustig mee verder, want hij heeft er al zes op zijn naam staan. Het laatste deel gaf ik mijn moeder met haar verjaardag begin deze maand, dus ik heb daarmee ook mezelf gesponsord wat betreft leesvoer.

Daarnaast ben ik nog bezig in De moord op Windsor Castle. Ik vind het boek heel erg leuk, de combinatie van humor en moord past me (wat zegt dat eigenlijk over mij?). Toch gaat deze wat langzamer, omdat ik het op mijn telefoon aan het lezen ben als ebook. Hoe makkelijk ik ook omga met technologie, ik verkies een echt boek boven de elektronische variant.

Tijdens de Hebban Read-a-thon aan het eind van de week ga ik de drie boeken van mijn Lekker Lezen Challenge oppakken: een Young Adult-trilogie van Janet Edwards waar ik dol op ben en die ik ga herlezen. Daar heb ik al een tijdje zin in – dan gaat het zo kriebelen in je achterhoofd – en dit is het perfecte moment.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

274 volgers
1465 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #27: Lekker Lezen, read-a-thons en trilogieën