Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #31: honden, veganisten en vampiers

door Martijn (Hebban Crew) 15 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(21)
Honden zijn belangrijk in ons leven en we hebben enorm veel aan ons keizerspoedeltje Japie gehad en natuurlijk ook aan supergalgo's Mali en Omar, dus ik snap Japin heel goed dat hij over zijn honden een boek wil schrijven.
(0)
Ik kook al jaren vegan en weet dus dat er geen enkele reden is om als vegetariër of veganist iets aan smaak te missen. Dit boek is dan ook meer voor mensen die dat nog niet zeker weten. Kopen en proberen, dan kom je er achter.
(2)
In mijn Vooruitblik op het najaar noemde ik dit boek ook al: "Normaal word ik wat kriebelig van de wat standaard 'vampier' maar volgens mij geeft hij er in zijn nieuwe reeks een originele draai aan."

Niet missen!

Het is de Week van de Debutant, dus hebben we heel veel artikelen, interviews, winacties en leesclubs met nieuwe auteurs. De Week trapte zaterdag af in Hilversum, waar de Hebban Debuutprijs uitgereikt werd in Boekhandel Voorhoeve (dank aan eigenaar Amin Usman voor de gastvrijheid). Ik mocht de vijf genomineerden interviewen, waarna Deirdre Carasso, directeur van de Bibliotheek Utrecht en Juryvoorzitter van de Hebban Debuutprijs de winnaar aankondigde: Simone Atangana Bekono met haar boek Confrontaties! Het was een leuk evenement, mijn eerste live optreden sinds corona.
Vandaag ook een artikel dat teruggrijpt op een andere award: de Zilveren Strop. De top vijf verhalen van die schrijfwedstrijd voor spannende verhalen is verluisterboekt en nu te downloaden en te streamen. Op Hebban kun je previews beluisteren en leiden we je naar alle kanalen waar je de verhalen in z'n geheel kunt horen.
Op vrijdag overlappen de Week van de Debutant en de Boekenweek van Jongeren elkaar, dus we stomen flink door in september. En in het weekend is de bekendmaking van de top drie van de Groene Week Zomerlezen Fotoschrijfwedstrijd, compleet met het winnende verhaal. Je hoeft je dus geen moment te vervelen op Hebban!

Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Martijn

De aankomende tijd ben ik nog diep ondergedompeld in Duistere dageraad van Jay Kristoff, die ik eind september ga interviewen over zijn fantastische serie 'Nimmernacht'. Daarna lonkt de rest van Fugitive Telemetry van Martha Wells (waarmee ik abrupt moest stoppen vanwege die drie dikke pillen van Kristoff), het tweede deel van Magycker van Adrian Stone (Ad interview ik in oktober) en twee stapels korte verhalen: de ene voor African Literary Agency waar ik voor scout en de andere voor de diverse speculatieve bundel De komeet, die ik samen met Vamba Sherif samenstel. Drukke tijden dus.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

472 volgers
794 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #31: honden, veganisten en vampiers

Gesponsorde boeken