Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Listmania /

Het najaar van De Bezige Bij

door Hebban Crew 20 reacties
Dit najaar belooft een prachtig boekenseizoen te worden, met fijne boeken in alle genres. Kijk jij al lang uit naar dat nieuwe boek van je favoriete auteur of ben jij helemaal klaar voor een nieuwe ontdekking? Hebban blikt vooruit en doet dat deze keer per uitgeverij. Deze aflevering: de boeken van uitgeverij De Bezige Bij en imprints Cargo en Thomas Rap.

De Bezige Bij is een grote literaire uitgeverij in Nederland en Vlaanderen, zowel op het gebied van Nederlandse als vertaalde literatuur, fictie en non-fictie. Onder haar dak huizen ook twee andere uitgeverijen: bij Thomas Rap verschijnt literatuur, non-fictie, sport en cabaret, bij uitgeverij Cargo ligt het zwaartepunt op thrillers, romans en verhalende non-fictie. In Antwerpen huist een eigen Bezige Bij-redactieteam dat in nauwe samenwerking met het moederhuis in Amsterdam op zoek gaat naar talentvolle Vlaamse auteurs.

In dit overzicht: De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo.

Uitgelicht

In oktober verschijnt de internationale doorbraak van de Britse Gillian McAllister. In de nacht dat de wintertijd ingaat ziet Jen haar zeventienjarige zoon een vreemdeling vermoorden. De volgende ochtend word ze wakker en is het opnieuw de dag van de moord. Kan ze de toekomst veranderen? De vertaling is van Els Franci-Ekeler.

Een neonazi en een queer man. Een Hutu en een Tutsi. Een politieagent en een bankovervaller. Overal ter wereld komen vriendschappen voor tussen mensen die op het eerste gezicht veroordeeld lijken tot vijandschap. Maurits Chabot baseerde zich op de interviews die hij jarenlang verzamelde. Het boek verschijnt in oktober.

Met dit boek brengt Greta Thunberg de nieuwste kennis en inzichten van ruim 100 vooraanstaande denkers en wetenschappers bijeen over hoe de vele crises op onze planeet met elkaar samenhangen. De onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert is te lezen vanaf oktober 2022. De vertaling is van Linda Broeder.

De kuil is de eerste roman van Laura van der Haar bij De Bezige Bij. Het verhaal draait om de relatie van Lennart en Kasja, die een gewoonte is geworden. Als Lennarts zusje uit een boom valt en in coma ligt, gaat hij op onderzoek uit. Intussen verliest Kasja zich in een vurige affaire met een projectontwikkelaar. De roman verschijnt in januari 2023.

100 jaar Proust

18 november 2022 zal in het teken staan van de 100ste sterfdag van Marcel Proust, met lezingen, activiteiten en bijzondere edities. Zo is de complete 'Op zoek naar de verloren tijd'-reeks in hernieuwde uitgaves te krijgen en verschijnen er twee bijzondere boeken. De vijfenzeventig bladen is een herontdekking van Prousts aantekeningen over 'Op zoek naar de verloren tijd', vertaald door Reintje Ghoos, Philippe Noble, Désirée Schyns en Jan Pieter van der Sterre. De tijdmachine van Marcel Proust waarin hoogleraar Ieme van der Poel een parallel tussen de belle époque en onze eigen tijd schetst.

Deze boeken verschijnen in november 2022

Ook verwacht

Hou Hebban in de gaten voor meer verwachte boeken voor het najaar van 2022. Kijk hier voor alle afleveringen uit de reeks.Over de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het najaar van De Bezige Bij