Hebban vandaag

Lezen /

Het voorwoord: Lees verder na... 'De acht bergen'

door Hebban Crew 6 reacties
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Weet je na die grote internationale bestseller niet wat je nu op moet pakken? In dit artikel vind je lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban Team. Vandaag zijn dat Nederlandstalige tips bij de bestseller 'De acht bergen' van Paolo Cognetti.

De acht bergen was de internationale doorbraak van de Italiaanse auteur en documentairemaker Paolo Cognetti. De rechten werden aan meer dan dertig landen verkocht, nog voor het verschijnen. Ook ontving het de prestigieuze Premio Strega en de Prix Médicis Étranger. Het boek stond in totaal 71 weken in de Bestseller 60 en is ook op Hebban populair. Het staat op de 28e plaats in de Hebban 1000 en wordt maar liefst 178 keer genoemd in de persoonlijke Top 25 boeken van Hebbanners. Het boek kreeg vier sterren van zowel NRC en de Volkskrant en werd het Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door in september 2017.

De boekverkoper tipt

Boekverkoper Gerben de Bruijn van Post Scriptum:

'Net als Pietro in De acht bergen heeft Deniz Kuypers, schrijver en ik-personage in De atlas van overal een moeilijke relatie met zijn Turkse vader. Zijn eigen problemen met zijn jonge kinderen zijn reden om een poging te doen om zijn vader te proberen te begrijpen door zijn verhaal te vertellen. Dat resulteert ook gelijk in een blik in zijn eigen hoofd. Ontwapend eerlijk en meeslepend verhaal over leven tussen twee culturen en wat ons met elkaar verbindt.'

Koop dit boek bij Post Scriptum

Meer lees verder-tips

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaal

Welk Nederlandstalig boek tip jij bij De acht bergen?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord: Lees verder na... 'De acht bergen'

 

Gerelateerd

Over

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. De acht...

Deniz Kuypers

Deniz Kuypers

Deniz Kuypers (Hengelo, 1981) studeerde Engelse letterkunde aan de UvA, verhuisd...


Gesponsorde boeken