Hebban vandaag

Leesclubs /

Libris Literatuur Prijs 2019 - schrijf je nu in voor de exclusieve shortlist-leesclubs!

door Hebban Crew 2 reacties
De zes boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 zijn bekend! Op Hebban gaan we met elk genomineerd boek een exclusieve online leesclub organiseren en daarvoor kun je je nú inschrijven. Ontdek snel welke titels de shortlist hebben gehaald en hoe je je kunt aanmelden.

De shortlist


De bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019 is op 6 mei.

Naar het Libris Literatuur Prijs-kanaal op Hebban

Doe mee! 

Om je aan te kunnen melden voor en deel te kunnen nemen aan de Libris Literatuur Prijs Leesclub heb je niet veel nodig. Een registratie op Hebban, zin om te lezen en plezier in het bespreken van een boek met andere lezers. Heb je nog geen Hebbanaccount, maak er dan hier (gratis en snel) een aan. 

25 epubs per Libris Leesclub

Uit alle inzenders voor een titel kiezen we 25 lezers, die via Hebban de epub zullen ontvangen. Voor epubs gelden deze actievoorwaarden en gebruikstips. Schrijf je in, dan gaan we ervan uit dat je een epub kunt downloaden en lezen.

Meedoen met een eigen exemplaar

Ben je niet geselecteerd of heb je het boek zelf al in huis liggen (of zelfs al gelezen) dan kun je altijd aanschuiven met een eigen exemplaar. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Inschrijven is dan niet nodig, meld je in het Leesclubcafé van het boek waar je over mee wilt praten.

Meerdere leesclubs?

Je mag je inschrijven voor meerdere leesclubs, maar hou er rekening mee dat je dan ook ingeloot kunt worden voor meerdere leesclubs en in alle leesclubs je deelname wordt verlangd.

Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

De ommegang van Jan van Aken (Querido)

In de vroege lente van 1415, op de stoffige wegen van Italië, heeft de ambitieuze heelmeester en architect Isidorus van Rillington een ontmoeting die zijn leven totaal verandert. Isidorus’ zoektocht naar kennis, die hem tot aan de rand van de wereld bracht, is daarmee voltooid. Hij besluit met zijn verworven inzichten naar Konstanz te reizen, waar op dat moment de groten der aarde bijeenkomen om de christelijke wereld van de ondergang te redden.

De ommegang is een meeslepende historische roman over de mogelijkheden en beperkingen van het geheugen. Jan van Aken voert ons van een middeleeuwse bibliotheek in Engeland via de verwoeste gebieden langs de Zijderoute naar een kleine stad aan de Bodensee, waar koning, kardinalen, adel en geleerden strijden voor de eenheid van Europa.

Schrijf je in!

Drift van Bregje Hofstede (Das Mag)

Een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde. Op een winternacht verlaat ze hem en neemt alleen haar dagboeken mee. Die vrouw ben ik. Die nacht is nu. Alles ervoor en erna is een verhaal. – Bregje Hofstede

Drift is een onverbloemd verhaal over iemand die wegloopt van huis omdat ze jarenlang wegliep van zichzelf. Over hoe overweldigend een eerste liefde is. En hoe elk liefdesverhaal uiteindelijk draait om bedrog.

 

Schrijf je in!

Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer (De Arbeiderspers)

Pfeijffer diagnosticeert de tijdgeest in een kolossale roman met Europa als speelveld

‘De toekomst van Europa is het Europa dat nu al een realiteit is. Europa is het recreatiegebied voor de rest van de wereld,’ zegt een van de personages in Grand Hotel Europa. Het is – overdrachtelijk – ook een zelfdiagnose. Alle personages in deze roman zitten immers op verschillende manieren vast aan hun verleden. Voor toekomst is geen plek meer. Het Avondland is vergrijsd en improductief. Geschiedenis is het voornaamste dat Europa nog te bieden heeft. En geschiedenis trekt toerisme. Maar dit verontrustende en au fond weemoedige gegeven krijgt in Grand Hotel Europa zijn beslag in een wervelende en hilarische roman met een tragische liefdesgeschiedenis als hoofdmoot.

Schrijf je in!


De trooster van Esther Gerritsen (De Geus)

Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.

Esther Gerritsen volgt het verhaal van de conciërge parallel aan het lijdensverhaal van Christus. Op de haar bekende scherpe manier ontleedt ze de relaties tussen mensen, de verwachtingen en belangen die daarbij spelen en ze stelt de vanzelfsprekendheid der dingen ter discussie.

Schrijf je in!

De goede zoon van Rob van Essen (Atlas Contact)

In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek, reizen twee mannen af naar het zuiden omdat er problemen zijn gerezen bij een geheim project waaraan ze jaren geleden hebben meegewerkt. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s. De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

Schrijf je in!

Het Vloekhout van Johan de Boose (De Bezige Bij)

Een stuk hout, afkomstig van een boom in Palestina, wordt gebruikt voor de kruisiging van de profeet Jesjoea. Het hout blijkt over magische krachten te beschikken: het kan praten en het wekt een bijzondere lust op bij wie het aanraakt. Wanneer een toneelmeester die op zoek is naar een stut voor zijn decor het hout meeneemt, is dit het begin van een spectaculaire reis. Het stuk hout komt terecht bij de Romeinse keizer, orthodoxe monniken, de Russische tsaar, mohammedaanse geleerden, uitvinders, de paus, fascisten en communisten, schilders, wetenschappers en terroristen. Het maakt onderweg kennis met beroemde teennagels, lijkwaden en voorhuiden. De reis duurt meer dan tweeduizend jaar.
Johan de Boose neemt, via het hout als ooggetuige, de lezer mee naar de markantste gebeurtenissen van de Europese geschiedenis. Dat het hout bij alles zo zijn bedenkingen heeft, zorgt voor een aangenaam ironische toets.

Schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Libris Literatuur Prijs 2019 - schrijf je nu in voor de exclusieve shortlist-leesclubs!

 

Overig

Libris Literatuur Prijs 2019 - de shortlist

op 18 maart 2019 door Hebban Crew 6 boeken 4 volgers 8 reacties 1 like

Hebban Spots

De ommegang

25 volgers

De zes boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 zijn bekend! Op Hebban gaan we met elk genomineerd boek een exclusieve online leesclub organiseren. Dit is de leesclub van De...

Drift

25 volgers

De zes boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 zijn bekend! Op Hebban gaan we met elk genomineerd boek een exclusieve online leesclub organiseren . Dit is de leesclub van Drift van...

Grand Hotel Europa

34 volgers

De zes boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 zijn bekend! Op Hebban gaan we met elk genomineerd boek een exclusieve online leesclub organiseren. Dit is de leesclub van Grand...

De trooster

27 volgers

De zes boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 zijn bekend! Op Hebban gaan we met elk genomineerd boek een exclusieve online leesclub organiseren. Dit is de leesclub van De...

De goede zoon

22 volgers

Deze leesclub met De goede zoon van Rob van Essen (Atlas Contact) werd in 2019 georganiseerd in het kader van Start Jouw Leesclub, een initiatief van de Libris Literatuur Prijs. *Juryrapport* Om het...

Het vloekhout

31 volgers

De zes boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 zijn bekend! Op Hebban loopt nu met elk genomineerd boek een exclusieve online leesclub. Deze leesclub wordt georganiseerd in het...


Gesponsorde boeken