Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Maak kennis met Iceberg Books en de trilogie 'Ontdekking van de mens'

Uitgeverij Iceberg Books is gespecialiseerd in sciencefictionboeken. Ze vertalen buitenlandse auteurs én brengen Nederlandstalig werk naar de boekhandels. Zoals de 'Ontdekking van de mens'-reeks van Frank van Dongen, wiens trilogie vorige maand in zijn geheel verscheen. Lees sneak previews van de Iceberg Books-titels en doe mee met de winactie.

Frank van Dongen was vijf jaar oud toen hij de mens voor het eerst verre en vreemde werelden zag verkennen tijdens de maanlanding van 1969. Het inspireerde hem tot het schrijven van sciencefiction-boeken. Hij studeerde evolutiebiologie en paleontologie, en werkte daarnaast aan zijn eerste SF-roman. Het bouwplan, dat in 2022 in een nieuw jasje heruitgegeven wordt door Iceberg Books, verscheen in 2009. Ook nu hij in de farmaceutische en biotech-industrie werkt, schrijft Van Dongen door.

Zijn trilogie 'Ontdekking van de mens' focust op de nabije toekomst – de tweede helft van deze eeuw. Hoewel de mens aan de aarde is ontsnapt en aan de wieg van het ruimtereizen heeft gestaan, zorgde de komst van het internet ervoor dat we ons juist naar binnen keerden om steeds eenzelviger digitaal te leven. De trilogie focust op die tweespalt en brengt zowel internetverslaving en digitalisatie als interstellaire ruimtevaart en buitenaardse beschavingen ten tonele.

'Het lijkt een vorm van… antiterrorisme. Een gift van onschatbare waarde en impact, van een onbekende vriend van SoNet.’ – Uit: Het duizend eilanden experiment

De trilogie

In de 'Ontdekking van de mens'-trilogie is de wereld overbevolkt en het werk grotendeels overgenomen door algoritmen, machines en gerobotiseerde fabrieken. De werkeloze wereld leidt een teruggetrokken bestaan, verslaafd aan de virtuele wereld. Jack Newman groeit op in een woongroep voor ex-drugsverslaafden. De virtuele wereld trekt hem niet - hij is liever buiten. Dat verandert als hij Alpha War ontdekt, waarin een buitenaardse invasie moet worden afgewend.

Jack zet alles op alles om dit beruchte spel te winnen. Maar is het inderdaad slechts een spel of zit er meer achter? En hoe zit het met zijn tweelingbroer Redmond, wiens bestaan door alles en iedereen wordt ontkend? Wat is zijn connectie met het duizend eilanden experiment, dat ooit is gestart door de schimmige Alfabeschaving? Jack gaat op onderzoek uit. De waarheid blijkt complexer dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Ben je benieuwd naar Het duizend eilanden experiment, De machineplaag en De Feind invasie? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het eerste boek. Zou je direct door willen lezen? Je kunt de complete trilogie winnen in onderstaande Hebban winactie.

Lees hier de eerste pagina's

'Redmond was niet meegekomen, was in het niets verdwenen en zijn bestaan werd door alles en iedereen verzwegen.' – Uit: Het duizend eilanden experiment

Iceberg Books

Iceberg Books is een initiatief van Erik Schreuder, sciencefiction-fan en werkzaam in de game-industrie. Als lezer zag hij het aanbod sciencefiction (zowel vertaald als Nederlandstalig) verschralen en besloot hij samen met een groep ondernemende fans het genre in Nederland en Vlaanderen weer op de kaart te zetten. De uitgeverij is begin 2020 opgericht en publiceerde het afgelopen jaar al een dozijn titels.

Winactie

Ben jij groot sciencefiction-fan of wil je het genre leren kennen, maar loop jij er ook tegenaan dat er weinig vertaald en Nederlandstalig aanbod is? Om kennis te maken met uitgeverij Iceberg Books mag Hebban twee sets van de 'Ontdekking van de mens'-trilogie van Frank van Dongen weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2523 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Maak kennis met Iceberg Books en de trilogie 'Ontdekking van de mens'

 

Gerelateerd

Over

Frank van Dongen

Frank van Dongen

Als kind schreef ik fantastische verhalen en daar ben ik nooit mee opgehouden. D...