Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Aline Sax

Artikelen 2 Spots 6

Aline Sax is een Vlaamse schrijfster van jeugdliteratuur en historica. Haar passie voor geschiedenis komt duidelijk naar voren in haar verhalen. Op 15-jarige leeftijd schreef ze al haar eerste boek, Mist over het strand (2001), dat gaat over de Tweede Wereldoorlog. Ook De Hond van Roosevelt vertelt over dit onderwerp (2007). Daarna verscheen het tweeluik Wij, twee jongens en Schaduwleven, dat ook in het Duits verscheen. Het eerste boek verscheen daarnaast ook in Amerika als We, Two Boys en werd vertaald naar het Deens. In 2010 schreef Sax De laatste reis, een boek over de Holocaust voor kinderen vanaf 10 jaar dat zowel een verhaal als informatie biedt. De kleuren van het getto verscheen in 2011 en is een graphic novel over het getto van Warschau.

Nieuwste boek

Meer over Aline Sax

Duitsland in YA-boeken
11 maart 2016 1 reactie
  Meer artikelen

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / De Hebban Boek-per-week Challenge Junior - 18 t.e.m. 21
16 juli 2021 1 reactie
Boekenbengels en Leesbeesten / De Hebban Boek-per-week Challenge Junior - 8 t/m 11
05 februari 2021 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken