Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Bert Bergs Auteur

Hebban-auteur


7 lezers volgen deze auteur

Bert Bergs

Spots 1

Bert Bergs werd kort na de wapenstilstand in 1945 geboren in Oostende onder zijn echte naam, Robert Vandenberghe. Hij studeerde natuurkunde aan de toenmalige RUG en werd uiteindelijk hoogleraar aan de Universiteit Gent. In 2008 ging hij met pensioen, doch bleef nog enige jaren vrijwillig wetenschappelijk onderzoek verrichten. Nadat hij eind 2011 ook zijn wetenschappelijk carrière vaarwel had gezegd, zocht hij nieuwe uitdagingen, onder meer in het schrijven van fictieverhalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn voorkeur ging naar thrillers en misdaadromans, waarvan het onderwerp inhoudelijk en structureel het meest aanleunt bij het wetenschappelijk denken. In 2012 zette hij als Bert Bergs zijn eerste stappen in de schrijverswereld met Het duivelse recept, dat in mei 2013 verscheen. Zijn verhalen gaan dikwijls uit van een professor aan de Universiteit Gent, die in zijn beroepsactiviteiten ongewild in een gevaarlijke situatie terecht komt en overlijdt. Een terugkerende personage is de freelance journalist, Marc Ackein, die het intrigerend gebeuren steeds een goede afloop moet bezorgen. In ‘30 dagen‘ ontmoet Ackein een jeugdvriendin Sara Vits, hoofdinspecteur bij de Gentse recherche. Vanaf dan werken zij samen.- Bert Bergs' hobbies zijn: virtuele piloot en basgitarist. Hij geeft voordrachten over Blues en Luchtvaart.

Nieuwste boek

Updates van Bert Bergs

Hoe '30 dagen' begon
02 november 2015 1 like
  Meer updates

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Bert Bergs