Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jaap Scholten

Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 2

Jaap Scholten (1963) wordt geboren in Enschede in een familie van fabrikanten. Aan vaderszijde textielfabrikanten,  aan moederszijde machinebouwers, beide behorend tot de grondleggers van de Nederlandse industrie. De auteur woont sinds 2003 in Hongarije, afwisselend in Boedapest en op het platteland omringd door wilde zwijnen en jakhalzen. Hierover schreef hij columns in NRC Handelsblad ook deze werden gebundeld in Heer en meester (2008).

Het werk van Scholten wordt gekenmerkt door de autobiografische inslag. Scholten debuteerde in 1995 met de roman Tachtig, die prompt op de longlist voor de AKO Literatuurprijs belandde, evenals Morgenster (2000). De wet van Spengler (2008) werd door Selexyz uitgeroepen tot Boek van het Jaar. Met Kameraad Baron kwam hij op de shortlist voor de Bob den Uyl-prijs voor beste reisboek en won hij de Libris Geschiedenis Prijs 2011. Zijn boeken en verhalen zijn vertaald in het Engels, Duits, Frans, Hongaars, Kroatisch en Roemeens.

Laatste bewerking door Marieke Scheers op 25/06/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper - Jaap Scholten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Jaap Scholten

  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Uniek festival in de natuur: Lutterzand Literair
01 januari 2020 Lutterzand Literair
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken