Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Ursula Poznanski

Artikelen 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Ursula Poznanski (Wenen, 1968) is een Oostenrijkse auteur van kinder- en jeugdboeken en van romans voor volwassenen. Daarnaast is ze ook journalist. Ze volgde een groot aantal studies, van Japanologie tot theaterwetenschap, maar geen enkele heeft ze afgerond. Na alle studiepogingen ging ze aan de slag bij een uitgeverij als medisch redacteur.

In 2003 publiceerde ze haar eerste kinderboek: Theo Piratenkönig. Er zouden er nog zeven volgen. Vanaf 2010 begon ze zich te richten op het schrijven van spannende boeken, en publiceerde ze haar eerste jeugdthriller, Erebos, dat in 2011 gevolgd werd door Saeculum. Beide boeken werden bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV). 
Vijf  (Fünf, 2012) is haar thrillerdebuut voor volwassenen, Poznanski startte hiermee een serie met rechercheur Beatrice Kaspary en collega Florin Wenninger in de hoofdrollen. Het tweede deel Blind verleden  (Blinde Vögel ) volgde een jaar later. Deel drie, Stimmen, verscheen in 2015.

Poznanski kreeg diverse nominaties en prijzen, ze won onder meer de Duitse Jeugdliteratuurprijs 2011 voor Erebos.

Nieuwste boek

Meer over Ursula Poznanski

  Meer artikelen

Door lezers

Readers Café / Boekenweek van Jongeren: De genomineerden
19 september 2021 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken