Letterlijk een letterbende

Norma Meeuwissen Norma Meeuwissen
31 mrt 2020

De dieren zijn hun letters kwijt. Help jij ze zoeken? Die uitnodiging staat op de cover van dit kleurrijk geïllustreerde boek vol dieren. Het komt allemaal door de storm in het oerwoud die op de eerste bladzijde door de jungle raast.
Aap neemt het voortouw. Papegaai helpt hem bij het leren kennen van de letters. De dieren die hij op zijn letterspeurtocht tegenkomt, zijn niet alleen een letter kwijt, maar daarmee ook hun identiteit. Dit is een grappig gegeven voor kinderen die nog volop met letters en leren lezen bezig zijn. Maar als volwassene vond ik het allemaal te gekunsteld.
Het komt uiteraard allemaal goed met de dieren en hun letters. Maar of dit boek nou echt bijdraagt tot de leesvaardigheid van beginnende lezers, is de vraag.
Het lijkt me vooral een boek voor lettervreters in groep 4 en 5, leerlingen die heel talig zijn. Zij kunnen zich echt vermaken met het zoeken naar letters in het oerwoud. Op verschillende bladzijde staat een zoekopdracht. Het verhaal is voor die leeftijd ook afwisselend en grappig.

Meer recensies van Norma Meeuwissen