Heerlijk kleuterboek, ook geschikt voor NT2

Een nieuw prentenboek van Petr Horacek is iets om altijd naar uit te kijken. Dit boek heeft me opnieuw overtuigd van zijn vakmanschap.

De cover ziet er heel vrolijk uit met een schijnend zonnetje en een blij konijn. Onder de zon-gele titel staat vermeld dat het om een doorkijkboek gaat. Telkens zie je al een klein stukje van de volgende pagina, waardoor het kind het hele boek door nieuwsgierig blijft.

Konijn wordt wakker op een zonnige dag, zo'n dag dat je gelijk zin hebt om naar buiten te gaan. Dus wil Konijn zich snel aankleden. Maar dan ontdekt ze dat ze maar één sok heeft. Dan begint de zoektocht naar de andere sok.

Wat dit boek zo bruikbaar maakt voor kleuters en NT2 is het thema aankleden dat consequent is uitgewerkt. Wat is Nederlands toch lastig. Er zijn veel woorden om te gebruiken bij het aankleden: opzetten, aantrekken, omdoen... Wanneer gebruik je welk woord? Dit boek is fijn vertaald door Johanna Rijnbergen, waardoor het goed in te zetten is bij taalontwikkeling voor kleuters of nieuwkomers.

Meer recensies van Norma Meeuwissen