Marcel Vaarmeijer

Artikelen 9 Spots 9 beschrijving bewerken

Marcel Vaarmeijer (1963) is een Nederlandse schrijver, geboren in Amsterdam. Hij volgde de opleiding tot seiner/telexist, waarna hij zeven jaar lang een carrière bij de marine had. Hij vaarde de hele wereld rond.

Over zijn marinetijd schreef hij in 1994-1995 een serie columns voor NRC Handelsblad die uiteindelijk de basis vormden voor zijn eerste boek: Oorlogsvloot in vredestijd  (1996). Daarna publiceerde hij ook romans voor volwassenen en enkele kinderboeken, waaronder Boem, weg! (2007) over de vuurwerkramp in Enschede.

Vaarmeijer schreef een aantal boeken in het spannende genre: In 2004 debuteerde hij met de thrillerroman Val, in 2006 gevolgd door de detective Dodelijk fruit. In 2014 verscheen zijn derde thriller: Spit. Zijn in 2015 verschenen roman De gloriedagen van Walter Gom, wordt qua stijl wel vergeleken met het werk van de Nieuw-Zeelandse auteur Graeme Simsion.

Laatste bewerking door Marieke Scheers op 01/03/2018
Auteursfoto: Ineke Oostveen
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic