Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

10.000 jaar varen

Met ruim honderd kleurrijke prachtfoto’s
Fascinerend totaalbeeld van de interactie tussen verschillende culturen
Cuyvers is ook fotograaf en filmproducent, gespecialiseerd in maritieme onderwerpen. Hij is producer van de reeks ‘Met volle zeilen’ (Canvas)
Origineel verhaal vol avontuur, moed en vindingrijkheid
Luc Cuyvers
Tienduizend jaar varen. Een wereldgeschiedenis
Polynesiërs, Arabieren en Chinezen moeten niet onderdoen voor westerse maritieme prestaties. Vijfduizend jaar geleden, terwijl zeelui elders de kust nauwelijks uit het oog durfden te verliezen, kozen de voorouders van de Polynesiërs voor de open zee. Later trokken ze van Tahiti tot het Paaseiland, van Hawaii tot Nieuw-Zeeland. Vanaf de jaren 700 beheersten Arabische vrachtschepen de handelsroute tussen Oost en West. Terwijl Portugese ontdekkers in het begin van de 15 de eeuw aarzelend de ene kant van de Afrikaanse kust verkenden, voer aan de andere kant een Chinese vloot met honderden schepen en duizenden mensen.
Hoe onverschrokken volkeren de wereldzeeën trachtten te beheersen… Hoe overzeese ontmoetingen de wereld hebben beïnvloed… Dat is het verhaal van Tienduizend jaar varen . Een avontuurlijk verhaal dat meer inhoudt dan louter vervoer op zee. Want zeevaarders brachten ook nieuwe ideeën mee naar huis. Vanuit een ongewoon, intercultureel perspectief beschrijft Luc Cuyvers onze maritieme erfenis. Een originele en fascinerende wereldgeschiedenis, die bol staat van de kleurrijke prachtfoto’s.
Luc Cuyvers is gepassioneerd door de zee. Hij doctoreerde in de marinestudies aan de universiteit van Delaware (V.S.). Hij is filmproducer van verschillende documentaire reeksen over de zeevaart.
Toon details

Schrijf een recensie

Is 10.000 jaar varen het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op 10.000 jaar varen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.