Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1917 Ruslands revolutiejaar

De Eerste Wereldoorlog verscheurde het land en de Russische autocraten aten en dansten terwijl het volk stierf van de honger. Hoe was het om voor de Revolutie arbeider te zijn? Wat wist de familie van een trambestuurder van het Bolsjewisme?
En hoe was het om de ene dag beurshandelaar te zijn en een dag later een simpele arbeider?
De Revolutie van 1917 is nog altijd veelbesproken. Tientallen boeken zijn geschreven over Lenin, Trotsky en Kerensky. Hun politieke ideeën worden nog steeds bestudeerd. Maar er is ook een andere kant: Het verhaal van de gewone man. Dit is de geschiedenis waarover Roy Bainton vertelt. Niet alleen over het verbijsterende lef van de revolutionaire politici, maar vooral over de aangrijpende verhalen van de gewone man. Verhalen die hem door gewone mensen verteld werden; mensen van wie de hoop en idealen al snel omsloegen in angst.
Roy Bainton is auteur van diverse boeken en reisde meerdere malen de wereld rond. Hij schreef voor diverse kranten en tijdschriften en werkte voor de Engelse radio. Voor dit boek sprak hij met de laatste ooggetuigen van de Revolutie en met kinderen van ooggetuigen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is 1917 Ruslands revolutiejaar het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op 1917 Ruslands revolutiejaar

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.