Advertentie
Wachter

Borderline Times: het einde van de normaliteit

33
Gelezen 42 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 53 Favoriet 2 Recensies 2
Non-fictie Top25's 2   Topics 0

De wereld door de bril van psychiater Dirk De Wachter We leven in borderlinetijden. In de psychiatrie is borderline vandaag met voorsprong de vaakst gestelde diagnose. Bovendien is de lijn tussen patiënten en niet-patiënten flinterdun. Zijn wij collectief op weg naar ziekte en ongenoegen? Psychiatrie is de spiegel van de wereld waarin we leven.

Dirk De Wachter schetst borderline dan ook als een maatschappelijk ziektebeeld. Eén conclusie staat als een paal boven water: In onze westerse maatschappij zijn de symptomen van borderline niet ver te zoeken. Meer nog, ze kenmerken onze leefwereld. Wij zijn ons brein in de tijd. Gelukkig zijn er andere, meer hoopgevende signalen met vooruitzicht op herstel. Onze wereld lijkt aan een grens te staan. Mensen verzetten zich uitdrukkelijk tegen de symptomen. Hechting, engagement, solidariteit en gemeenschapszin zijn waarden die broodnodig zijn om weerwerk te bieden tegen de huidige borderlinegesteldheid van dreigende verbrokkeling, impulsiviteit en zinloosheid.

Genre
Mens & Maatschappij
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
Laatste editie
21 maart 2016
ISBN
9789020996760 , 9789401407304
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Grote Denker, Slechte Schrijver

door: Kaj Peters 1 like
Wat als je de logica van de DSM-IV (handboek van de psychiatrie) toepast op de huidige tijdsgeest? Enerzijds een algemene cultuurkritische verhandeling over onduidelijkheden in een geseculariseerde maatschappij in een geglobaliseerde, Neo-liberale wereld; anderzijds een kritiek op tendensen in de...

Confronterend..

door: Dolinda 1 like
Toen dit boek verscheen, zag ik een interview met de schrijver in een actualiteitenrubriek. Ik werd getroffen door het onderwerp en de zienswijze hierop. Ik heb dit boek meteen gekocht en uitgelezen. Zeker geen makkelijke materie, maar het biedt veel om over na te denken. Ook al hoef je het niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook