cp1
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 3 3 14 2 6 1 1
VN:

De Cassandra paradox

28

Gelezen 29 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 18 Favoriet 2 Recensies 2
Thrillers & Spanning Artikelen 3 Lijsten 1   Topics 0

Een keurige man met een Arabisch uiterlijk geeft zich aan op een politiebureau in Miami. Hij bekent dat hij terroristische aanslagen wil plegen maar heeft geen idee wie hem heeft opgedragen zich hier te melden. In een plastic tasje heeft hij de bewijzen: een foto van het Empire State Building en een bouwtekening van iets dat lijkt op een bom.

Even later verschijnt de woordvoerder van het Witte Huis op tv. Hij verklaart dat de afgelopen twee weken zestien arrestaties zijn verricht. In alle gevallen hebben de mannen - zware criminelen en terroristen - zich vrijwillig aangegeven om redenen die nog opgehelderd moeten worden. Om veiligheidsredenen worden er geen nadere mededlingen gedaan.

Vanaf dat moment ontvouwt zich een zinderend, huiveringwekkend verhaal over de wereld van de internationale machtspolitiek na nine-eleven. Een geheim CIA-onderzoek onder de naam Cassandra, een raadselachtige tempelruïne aan de voet van de Andes, eeuwenoude profetieën en personages die allen op zoek of op de vlucht zijn, worden verweven tot een ingenieuze en groots opgezette actuele thriller.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
NBC - Gloude Publishing
Eerste editie
31 oktober 2009
Laatste editie
12 februari 2019
ISBN
9789023443506 , 9789493041073 , 9789493041110


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerrit
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Kees de Bree Auteur

Scherpzinnig en knap geconstrueerd

door: Kees de Bree 1 like
Twee jeugdvrienden, Jonathan Harl en LT Laura, werken na hun studietijd aan het Project Cassandra, een geheim CIA-project, waarin onderzoek wordt gedaan naar intuïtieve en irrationele beslissingen van de mens. Bij gebrek aan tastbaar resultaat wordt het project opgeheven. LT Laura wordt docent aan...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Cassandra paradox

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken