Advertentie
cp1

De Cassandra paradox

15
Rank 3917 Gelezen 15 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 17 Favoriet 1 Recensies 2
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

Een keurige man met een Arabisch uiterlijk geeft zich aan op een politiebureau in Miami. Hij bekent dat hij terroristische aanslagen wil plegen maar heeft geen idee wie hem heeft opgedragen zich hier te melden. In een plastic tasje heeft hij de bewijzen: een foto van het Empire State Building en een bouwtekening van iets dat lijkt op een bom.

Even later verschijnt de woordvoerder van het Witte Huis op tv. Hij verklaart dat de afgelopen twee weken zestien arrestaties zijn verricht. In alle gevallen hebben de mannen - zware criminelen en terroristen - zich vrijwillig aangegeven om redenen die nog opgehelderd moeten worden. Om veiligheidsredenen worden er geen nadere mededlingen gedaan.

Vanaf dat moment ontvouwt zich een zinderend, huiveringwekkend verhaal over de wereld van de internationale machtspolitiek na nine-eleven. Een geheim CIA-onderzoek onder de naam Cassandra, een raadselachtige tempelruïne aan de voet van de Andes, eeuwenoude profetieën en personages die allen op zoek of op de vlucht zijn, worden verweven tot een ingenieuze en groots opgezette actuele thriller.

Genre
Thrillers & Spanning
Uitgeverij
NBC - Gloude Publishing
Laatste editie
27 februari 2019
ISBN
9789023443506 , 9789493041073 , 9789493041110 , 9789493041110 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 2 4 2 3 7 2 3 1 1

Artikelen over De Cassandra paradox

Interview Willem Asman
01 januari 2006
  Meer artikelen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    Kees de Bree Hebban Recensent

Scherpzinnig en knap geconstrueerd

door Kees de Bree op 12-01-2006

Twee jeugdvrienden, Jonathan Harl en LT Laura, werken na hun studietijd aan het Project Cassandra, een geheim CIA-project, waarin onderzoek wordt gedaan naar intuïtieve en irrationele beslissingen van de mens. Bij gebrek aan tastbaar resultaat wordt het project opgeheven. LT Laura wordt docent aan de Universiteit. Harl wordt, in dienst van het bedrijf PharmAzone, leider van de opgraving van een...

Lezersrecensies (1)

door: Jo Bos-389 1 like
De roman van Willen Asman is op veel plaatsen met waardering besproken. En op de een of andere manier ook niet onlogisch. Asman heeft een knap geconstrueerd verhaal neergezet met veel diepte. Zeker het eerste 2/3 deel van het boek heb ik met erg veel plezier gelezen. Knap is hoe hij eigenlijk drie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook