Advertentie

De graanrepubliek

106
Gelezen 98 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 37 Favoriet 9 Recensies 4
Literatuur & Romans Top25's 4   Topics 0
De graanrepubliek is het verhaal van de twintigste eeuw, gesitueerd in het grimmigste stukje Nederland. Aan de hand van de opkomst en ondergang van de Groninger graanbaronnen vertelt Frank Westerman hoe het boerenerf de afgelopen honderd jaar door de stormen van de geschiedenis is gegeseld.

Tien jaar na verschijning van deze moderne klassieker pakte de auteur de draad opnieuw op bij het apocalyptische einde, in een toegevoegd hoofdstuk over de onderwaterzetting van een van de rijkste akkerbouwgebieden van Europa.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Geschiedenis algemeen
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
283
Uitgeverij
De Bezige Bij
Laatste editie
14 oktober 2013
ISBN
9789045002170 , 9789045003627 , 9789045007663 , 9789045004402 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

De Groningsche graanbaronnen.

door: Dirk 1 like
Frank Westerman is een begenadigd schrijver. Hij kan u meteen in het verhaal trekken met zijn boeiende vertelstijl. Hier gaat het over de boeren in het algemeen, maar de setting is de provincie Groningen.Daar gaan ze een strijd aan met de ontpoldering en de achteruitgang van het boerenbestand door...

Non fictie

door: Jemeu 1 like
Naast dat het zeer informatief is en lekker wegleest, is het ook het boek dat de niet Groninger in staat stelt deze noorderlingen, van voor en de eerste generatie van na de oorlog, beter te kunnen begrijpen.

informatief

door: gretige lezer 1 like
Een boeiend boek waarin de schrijver de lezer meeneemt naar een stukje geschiedenis over Noordoost Groningen. Goede uitleg over de verhouding herenboeren en de arbeiders op deze hoeven. De ontwikkeling in de landbouw hoe de machines het werk uit handen nam van de arbeiders. Er wordt uitgebreid...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook