Advertentie

De kunst van het dromen

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In de afgelopen twintig jaren heeft de Amerikaanse antropoloog Carlos Castaneda in zeven boeken verslag gedaan van zijn ontmoetingen met de Mexicaanse sjamaan en "tovenaar" don Juan. Door hem maakte hij kennis met de sjamanistische visie waarin de zichtbare wereld omgeven wordt door een reusachtige onzichtbare wereld van voorouderlijke geesten, goede en kwade krachten, die kunnen worden opgeroepen en bezworen door hen die dienst doen als middelaar tussen de natuurlijke en bovennatuurlijke rijken.
Don Juan was zo'n middelaar. Hij leerde Castaneda onder meer hoe hij deze werelden kon bezoeken, voornamelijk door de alledaagse conditionering te verbreken en een nieuwe manier van waarnemen aan te leren, die door de tovenaars "de kunst van het dromen" wordt genoemd. Na jarenlang experimenteren met deze oefeningen maakt Castaneda ons nu deelgenoot van zijn belevenissen.
+


Genre
Non-fictie
Serie
Carlos Castaneda, deel 9
Aantal pagina’s
287
Uitgeverij
Servire
Eerste editie
01 januari 1993
ISBN
9063254504


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De kunst van het dromen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.