Twaalf families van verschillende nationaliteiten worden gevolgd bij het maken van een maaltijd voor vrienden en familie. Twaalf koks uit evenveel verschillende culturen zetten de deuren open en tonen hoe zij koken, van de boodschappen tot de gedekte tafel. De koks verklappen hun keukengeheimen, vertellen hun levensgeschiedenis en beschrijven hoe ze ingrediënten uit hun thuiskeuken aanpassen aan hun levensstijl in Gent. Met zinnenstrelende culinaire beelden, maar ook aanlokkelijke sfeerfoto's van het hele gebeuren, van aankopen tot afwas en van leef- en woonomgeving
Het Vree(md) Gents Kookboek is een initiatief van Martine Vermeire en Kristel Deweerdt in nauwe samenwerking met fotograaf Wim Pi en vormgeefster Leen Depooter van Quod. In dit opmerkelijke kookboek volgen ze twaalf families van verschillende nationaliteiten bij het maken van een maaltijd voor vrienden of familie. Twaalf koks uit twaalf verschillende culturen zetten de deuren open en tonen hoe zij koken, van de boodschappen tot de gedekte tafel. Koks uit Ghana, Gent, Bulgarije, Italië, Turkije, India, Zweden, Iran, Spanje, China, Marokko en Roma's verklappen hun keukengeheimen, vertellen hun levensgeschiedenis en beschrijven hoe ze traditionele recepten aanpassen aan het leven in Gent. Met veel foto's van ingrediënten en recepten, van aankopen en afwas, van Gent binnen en buiten. Bekroond met de diversiteitsprijs van De Week van de Smaak.
Het Vree(md) Gents Kookboek is een initiatief van Martine Vermeire en Kristel Deweerdt in nauwe samenwerking met fotograaf Wim Pi en vormgeefster Leen Depooter van Quod. In dit opmerkelijke kookboek volgen ze twaalf families van verschillende nationaliteiten bij het maken van een maaltijd voor vrienden of familie. Twaalf koks uit twaalf verschillende culturen zetten de deuren open en tonen hoe zij koken, van de boodschappen tot de gedekte tafel. Koks uit Ghana, Gent, Bulgarije, Italië, Turkije, India, Zweden, Iran, Spanje, China, Marokko en Roma's verklappen hun keukengeheimen, vertellen hun levensgeschiedenis en beschrijven hoe ze traditionele recepten aanpassen aan het leven in Gent. Met veel foto's van ingrediënten en recepten, van aankopen en afwas, van Gent binnen en buiten. Bekroond met de diversiteitsprijs van De Week van de Smaak.