Advertentie
Het rijk van de gouden draak

Het Rijk van De Gouden Draak

85
Gelezen 125 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 22 Favoriet 7 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 2 Top25's 1   Topics 0

In dit tweede deel van de Jaguar- en Adelaartrilogie reizen Kate Cold en haar kleinzoon Alex naar het Verboden Rijk, een ongerept en moeilijk bereikbaar land hoog in de Himalya. De rust in dit vredige koninkrijk wordt ruw verstoord wanner de Gouden draak, een kostbaar beeld, in opdracht van een rijke westerse verzamelaar wordt gestolen. 


Het lukt Alex en zijn vriendin Nadia met behulp van een inheems meisje de koningszoon en diens boeddhistische leermeester de vijand te verslaan en daarmee het Verboden Rijk te redden. 

Isabel Allende schetst op de achtergrond de confrontatie tussen twee totaal verschillende culturen. Op subtiele wijze levert zij kritiek op de materialistische westerse samenleving, waarin men het gevoel voor spiritualiteit en het contact met de natuur verloren heeft.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Rikkie Degenaar
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
13 juni 2003
ISBN
9789028420052 , 9789028441781
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Kees van Duyn Hebban Recensent

Vooral gericht op de jeugdige lezer

door: Kees van Duyn 1 like
Deel twee uit Isabel Allendes avonturentrilogie met de jonge Nadia en Alexander in de hoofdrol. Het boek had ik een aantal jaren geleden al een keer gelezen. Deel een en drie had ik toen nog niet. Omdat ik toch een totaalbeeld wilde hebben over deze trilogie heb ik 'Het rijk van de gouden draak'...

Recensie Het Rijk van De Gouden Draak

door: Marjolein 1 like
Dit boek van Isabel Allende heeft mij niet echt kunnen bekoren. De eerste teleurstelling ontstond al bij thuiskomst, ik had het tweede deel van een trilogie in handen, terwijl dit het eerste boek van haar was dat ik las. Verder werd het niet veel beter, ik vond dat de favoriete personages werden...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook