Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Violeta
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 195 4 479 3 240 2 35 1 3

Violeta

952

Rank 355 Gelezen 1042 Aan het lezen 49 Wil ik lezen 730 Favoriet 38 Recensies 24
Literatuur & Romans Lijsten 15 Spots 6   Topics 0

Na het grote succes van Bloemblad van zee opnieuw een grootse, meeslepende historische roman van Isabel Allende.
Violeta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf het begin gekenmerkt door buitengewone gebeurtenissen. De schokgolven van de Eerste Wereldoorlog zijn nog steeds voelbaar als de Spaanse griep de kusten van Zuid-Amerika bereikt, bijna precies op het moment van haar geboorte.
Dankzij de vooruitziende blik van haar vader zal het gezin ongeschonden uit deze crisis komen. Maar algauw volgen er nieuwe problemen. De Grote Depressie verstoort het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar...
In een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes, en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam. Belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis hebben haar turbulente leven bepaald: de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet een, maar twee pandemieën. Met Violeta presenteert Isabel Allende ons opnieuw een inspirerend episch verhaal, verteld met gevoel voor humor en een enorme passie.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Rikkie Degenaar
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Eerste editie
22 februari 2022
Laatste editie
22 februari 2022
ISBN
9789028451933 , 9789028451940 , 9789046314043


Boekinformatie wijzigen


Recensies (24)

Keuze van de redactie
SofieDeBraekeleer Hebban Recensent

Meeslepend verhaal van een eeuwelinge

door: SofieDeBraekeleer 6 likes ebook

Veertig jaar geleden bracht de succesvolle Chileense schrijfster Isabel Allende haar debuut Het huis met de geesten uit. Na vele bestsellers is er nu Violeta, dat werd vertaald naar het Nederlands door Rikkie Degenaar en wordt uitgegeven bij Uitgeverij Wereldbibliotheek.

Violeta is het relaas van...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Violeta

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken