Advertentie

Inspiratie - van zicht tot handelen

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
gesprekken over boeddhisme, leven en werk

In antwoord op de vraag: ‘Wat is de Weg?’ zei de Chinese zenmeester Nanquan: ‘Alledaags bewustzijn is de Weg.’

Dit boek gaat over het dagelijks leven. Inspiratie — van zicht tot handelen is ontstaan uit een reeks radio-interviews met tien ‘gewone’ mensen over de manier waarop zij zich in hun alledaags bestaan laten inspireren door het boeddhisme. Ronald Hermsen sprak met Alida Neslo, Edel Maex, Widi den Hartog, Joest ’t Hart, Pieter de Koning, Maarten Houtman, Ineke van Doorn, Sander Tideman, Sigiswald Kuijken en Pamela Koevoets. Fotograaf Hapé Smeele maakte portretten van hen en geeft door middel van stillevens een intiem beeld van hun directe leefomgeving.
De interviews werden in de zomer van 2006 door de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) uitgezonden. Ter afsluiting van het tienjarig jubileum van uitgeverij Asoka is er nu dit unieke lees- en kijkboek. Het geeft een prachtig beeld van hoe vruchtbaar een boeddhistisch mens- en wereldbeeld kan doordringen in het bestaan van moderne westerse mensen en een bepalende rol kan spelen in de verschillende aspecten van hun leven en werk.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
132
Uitgeverij
Uitgeverij Asoka
ISBN
9789056701529
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic