Advertentie
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 1 2 0 1 0

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

2

Gelezen 3 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 7 Favoriet 1 Recensies 0
Culinair Artikelen 6 Lijsten 1   Topics 0

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken van Jacques Meerman is een fascinerende gastronomische reis door de Nederlanden. Meerman laat zien hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldse invloeden. Door de Arabische landbouwrevolutie werden spinazie en bloemkool geïntroduceerd. In de middeleeuwen leerden we amandelen en de eerste exotische specerijen kennen. De ontdekking van Amerika in 1492 bracht sperziebonen en tomaten, en vanaf de zeventiende eeuw zouden de Indische kruiden ons eten op smaak brengen.

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken is voor de lezers van Gouden jaren van Annegreet van Bergen en Amsterdam van Russell Shorto. Met recepten.

Jacques Meerman (1943) vertaalde vele kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee en Giorgio Locatelli.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek , Culinair
Geschiedenis algemeen
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
22 oktober 2015
Laatste editie
05 november 2015
ISBN
9789026332586 , 9789049804350 , 9789026332593


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners



Reacties op: Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken