Marga

Marga van Beem en Bernard Beninga hadden elkaar sinds de tijd van hun jeugdliefde niet meer gezien. Nu is Marga lijdend aan een dodelijke ziekte en is schilder/schrijver Bernard Beninga eenzaam en berooid. Hij heeft alle succes en loftuitingen laten schieten en beschouwt zijn kunst als middelmatig, vol handigheidjes. Marga is drie keer gehuwd geweest, heeft vreugde en ontgoocheling gekend en heeft - sterk als ze is ook voor haarzelf de consequenties getrokken uit haar afkeer voor het ongezonde. De vraag 'Zouden we met elkaar gelukkiger geworden zijn', dringt zich aan beiden op, maar kan niet beantwoord worden. Maar toch beïnvloedt deze ontmoeting van twee door het leven niet gespaarde mensen beider leven. Bernard gaat weer schilderen en Marga vindt berusting in wat eens was...

Dit is het vervolgdeel op Hans Martins HET VERLANGEN. Twee diep-menselijke romans, en ook uniek. Want de jeugdepisode van Marga en Bernard wordt in beide boeken beschreven. Derhalve komen in beide romans dezelfde dialogen voor. In HET VERLANGEN lezen we Bernards reacties, in MARGA uiteraard die van de hoofdrol- speelster.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Marga het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Marga