Advertentie

Nederland

20

Gelezen 25 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 2 Recensies 1
Junior Lijsten 3 Spots 2 Top25's 2   Topics 0

In vogelvlucht, met een arendsoog voor detail, bestrijkt Charlotte Dematons met haar éénharig penseel iedere uithoek van ons land.
Wie Nederland openslaat wordt op de schutbladen al naar open zee gevoerd, waar de Vliegende Hollander en een walvisvaarder de wateren onveilig maken. Op een heiige zomerse ochtend gaat de kijker bij het Haringvliet aan land om de rest van het jaar zijn tocht door Nederland te vervolgen. Van hagepreek tot bokkenrijders, van Madurodam tot het Achterhuis, van Koninginnedag in Marken tot bloeiende bollenvelden - historie, verhalen en kinderliedjes, tradities, eigenaardigheden en kwinkslagen, alles is in Nederland gevangen. Maar ook wat
ons land zo eigen maakt: van pensionada's in uniseks regenjacks op de fiets tot een oma in Friesland die met haar rollator tussen de taferelen van Avercamp, Brueghel en Bosch door zwiert. En natuurlijk is de multiculturele samenleving tot in de grappigste details weergegeven.
Op elke plaat is minstens één kinderliedje te vinden, een personage uit de kinderliteratuur én een historische gebeurtenis. En - Charlotte eigen - het zoekboek wordt gecompleteerd met zeven terugkerende figuurtjes: de tweeling Sietse en Hielke met hun Kameleon, een tuinkabouter, een reiger, een geel camperbusje, de kleine kapitein met zijn Nooitlek, Zwarte Piet én de overbekende gele ballon...
Ingesloten bij Nederland vindt u een folder met daarin een beschrijving van de verhalen bij iedere plaat door Charlotte Dematons.

+


Genre
Kind & Jeugd
Prentenboeken (<6 jaar)
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Eerste editie
09 oktober 2015
Laatste editie
31 december 2020
ISBN
9789047704980 , 9789047712916
Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Nederland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.