Advertentie

Sociaal werk - In- en uitzichten

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Dit boek onderzoekt het brede gebied van het sociaal werk. De auteurs stelt zich vragen zoals:
-Waar liggen de wortels van het sociaal werk in Vlaanderen en België?,
-Hoe zijn die mede door buitenlandse inspiratie bepaald?,
-Wat is sociaal werk vandaag?
-Is het een beroepsgebied met een dermate heterogeen takkenbos van specialisaties, waar buitenstaanders nog moeilijk wijs uit raken?,
-Of is het juist een krachtig en specifiek afgrensbaar professioneel veld op de terreinen van welzijn, educatie en zorg?.

In het eerste deel behandelt de auteur voor de hand liggende vragen. Hoe definieer je sociaal werk? Waar komt het vandaan? Wat is het specifieke deskundigheidskarakter ervan? Wat is de basiskennis en hoe wordt daar in Vlaanderen mee omgegaan?

Het tweede deel geeft ruimte aan reflecties over het beroep, het beroepsveld en de opleidingspatronen. De auteur staat stil bij de professionele ontwikkeling in de hedendaagse internationale context en het huidige onderwijslandschap van Bachelors en Masters Sociaal Werk. Hij werpt ook een licht op de directe sociale en maatschappelijke omgeving van de toekomstige beroepspraktijk: een individualiserende, verouderende en cultureel meerduidige context waarin de klassieke hulp- en ondersteuningspatronen van familie en vereniging sterk aan belang hebben ingeboet.

Wim Verzelen doceert als maatschappelijk assistent en socioloog Sociaal Werk en Sociologie in het Departement Sociaal-Agogisch Werk aan de Karel de Grote-Hogeschool, Antwerpen. Aan de Universiteit Antwerpen is hij betrokken bij evaluatie- en onderzoekswerk en is hij er verbonden aan de Masteropleiding Sociaal Werk. Eerder was hij intensief betrokken bij (projecten van) opbouwwerk, armoedebestrijding en sociale vernieuwing
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
319
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044118315
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic