Traisha en het ei
  Lees een fragment
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 10 3 3 2 0 1 0

Traisha en het Ei

13

Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 7
Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 2   Topics 0
Traisha en het Ei en acht andere fantastische vertellingen

De oude Kronath rochelde een paar keer, opende de kachel en spoog een straal pruim in de vlammen. Luid gesis en geknetter volgde. 'Welk verhaal willen jullie horen?' vroeg hij. Traisha wist het al. De jongere kinderen waren dol op het verhaal over Kronaths verloren linkervoet, tot in elk gruwelijk detail toe.
'Van je voet, van je voet,' riepen ze in koor.
Kronath knikte tevreden en begon.'Op een zomermorgen ging ik vissen bij de grens van de Woeste Landen, waar de lagune tussen Koth en Askoth ligt. Ik zie jullie verbaasd kijken en ja... dat is normaal levensgevaarlijk. Jullie weten hoe talrijk de Fiérath langs onze kust zijn en hoe ze loeren op elke kans om toe te slaan. Maar op die ene dag was alles anders...'
Ook Traisha luisterde geboeid toe, onwetend van het feit dat zij spoedig deel uit zou maken van Kronaths verhaal...

Hay van den Munckhof publiceerde fantastische verhalen in o.a. het tijdschrift Pure Fantasy en een reeks bundels, zoals die van de Fantasy Strijd Brugge, een van de vier toonaangevende wedstrijden in het genre. Naast fantasy schrijft hij ook graag (pre)historische jeugdverhalen. In 2010 verscheen bij het Belgische Averbode 'IJstijd' in de jeugdserie 'Vlaamse Filmpjes'. Nu (eind 2014) werkt Hay aan een fantasyverhaal van 'novellelengte' en aan een YA-roman over het einde van de laatste ijstijd in onze streken, toen de zee langzaam maar zeker bezit nam van de toendravlakte en de rendierjagers op de drempel stonden van een nieuw tijdperk.
+


Uitgeverij
Onbekend
Eerste editie
13 december 2014
Laatste editie
26 mei 2016
ISBN
9789491777363 , 9789491777233


Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Keuze van de redactie

Verhalen met een 'twist'

door: Tanja Krone 2 reacties 1 like

Verhalenbundels zijn een ondergeschoven broertje in de literatuur en de lectuur. Dit geldt ook voor de fantasy. In het voorwoord zegt Hay van den Munckhof al: “Verhalenbundels verkopen voor geen meter, lees ik wel eens.” Gelukkig gelooft Van den Munckhof dat niet en wil hij er stiekem toch een...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Traisha en het Ei

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken