Advertentie

Wij wilden Hitler vermoorden

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
18 juli 1944. Terwijl het Duitse leger zich na ineenstorting van het Oostfront haastig en chaotisch terugtrekt uit Rusland, krijgt de 27-jarige cavalerieofficier Philipp baron von Boeselager orders een vliegveld in Polen te bereiken en luchttransport naar Berlijn te vinden. Het operationele doel - uitsluitend bekend bij Von Boeselager - is sleutelposities binnen de hoofdstad in te nemen zodra het nieuws bekend wordt dat Hitler is vermoord door kolonel von Stauffenberg. Maar in de middag van 20 juli wordt duidelijk dat Operatie Walküre is mislukt. Op wonderbaarlijke wijze heeft de Führer de aanslag op zijn leven ongedeerd overleefd.
Het is niet de eerste gevaarlijke onderneming waaraan von Boeselager meewerkt. Samen met zijn broer Georg was hij al betrokken bij de mislukte moordaanslag op Hitler die gepland was voor maart 1943. Het was von Boeselager die najaar 1943 de Britse explosieven voor Von Stauffenbergs bom in zijn attachékoffertje vervoerde.
Von Boeselager overleefde het rampzalige Oostfront. Zijn verhaal zet de dramatische geschiedenis van de Wehrmacht in Rusland in een hard licht. Dat hij vervolgens het julicomplot overleefde, was een kwestie van puur geluk - en van de snelle dood, of het moedige zwijgen, van zijn medestanders.
Genre
Non-fictie
Vertaald door
Han Meyer
Aantal pagina’s
216
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
ISBN
9789050189484
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic