100 lachspelen

,

0

Hilarische spelletjes en humoristische creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot 15 jaar

Kennismakingsspelen - humorspelen - geluidsgrappen - grappen met materiaal - overdrijvingen - over de top humor - tekstgrappen - logica en onlogica - muzikale lachspelen - humor in de film

Dit boek bevat fantasievolle dynamische oefeningen en activiteiten waarin humor centraal staat, bedoeld voor alle basisschooldocenten, docenten Nederlands en drama, en begeleiders in het jeugdwerk. Ze zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Het belangrijkste doel van de spelletjes is kinderen te laten lachen en het creëren van een vrolijke sfeer in de groep. Daarbij kunnen de kinderen zich ontspannen en nieuwe energie opdoen. Deze spelletjes kunnen een wat gespannen sfeer in de groep direct verbeteren. Tevens bevat het boek praktische informatie en tips voor de spelleider bij het organiseren van de spelletjes in de klas.
Veel spelletjes zijn geïnspireerd door de grote komieken: Laurel en Hardy, Charlie Chaplin, Mr. Bean, Dorus, de Marx Brothers en Monty Python. Daarnaast zijn tekenfilms een belangrijke inspratiebron.
Er zijn muzikale lachspelen, zoals de ´lachsymfonie´, spelen waarbij rare geluiden gemaakt moeten worden, overdrijvingsspelen en spelen waarbij grime, kostuums en rekwisieten worden gebruikt.
Kinderen kunnen hun lol niet op wanneer ze opdrachten krijgen als: Pak met je linkerhand je neus vast; pak met je rechterhand je linkeroor vast; laat los en klap met de handen op de knieën. Ze mogen het lied ´Vader Jacob´ lachen in plaats van zingen en gaan een banaan interviewen.

Het boek is geïllustreerd met hilarische foto´s van Hakim Traïdia en Paul Rooyackers.

Paul Rooyackers is spelpedagoog met een langdurige ervaring in het onderwijs en jeugdwerk. Hij schreef talrijke boeken over dans, drama en taalexpressie.
Hakim Traïdia is bekend van Sesamstraat en van talloze optredens in binnen- en buitenland.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
11 april 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Panta Rhei
ISBN
9789088400797

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic