Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Handboek voor gz-psychologen

Van eerstelijnshulp tot ouderenzorg tot forensische psychiatrie: de gz-psycholoog is alomtegenwoordig in de gezondheidszorg. Maar wat is de rol van de gz-psycholoog? Wat zijn de specifieke competenties en hoe vertalen die zich naar de beroepspraktijk? Deze vragen staan centraal in het baanbrekende Handboek voor gz-psychologen.

In 45 hoofdstukken onderzoeken de auteurs het eigene van het beroep van de gz-psycholoog. Waarin verschilt de gz-psycholoog bijvoorbeeld van de klinisch (neuro)psycholoog en de psychotherapeut? Er worden onderwerpen besproken als diagnostiek en indicatiestelling, psychologische behandelingen, juridische en ethische aspecten en opleidingen. Daarnaast is er veel aandacht voor de verschillende sectoren waarbinnen gz-psychologen werkzaam zijn. Anders dan in andere handboeken, waarin de casu?stiek vaak over cli?nten gaat, staat ditmaal de gz-psycholoog z?lf centraal.

Handboek voor gz-psychologen is bedoeld voor gz-psychologen in opleiding en alle andere professionals in de gezondheidszorg die meer willen weten over dit veelzijdige beroep. Bovenal is het een onmisbaar boek voor de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 13.000 zijn in Nederland.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Handboek voor gz-psychologen het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Handboek voor gz-psychologen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.