Hoe de apen Boeddha vereerden

1

Speciaal voor de Boekenweek 2009, met als thema ‘tjielp tjielp – De literaire zoo’, brengt Altamira-Becht een bundel vol bijzondere dierenverhalen voor een aantrekkelijke prijs. Door de eeuwen heen hebben wijze mannen en vrouwen hun spirituele boodschap verpakt in verhalen met een dier in de hoofdrol. In deze bundel komen we er talrijke tegen: spinnen, bevers, hazen, coyotes, kraaien, schildpadden, tijgers, vossen, geiten, leeuwen, herten, ezels, kamelen, vossen enzovoort, die bovendien uit alle windstreken komen: Afrika, Noord-Amerika, India, Griekenland, China en Perzië. En al zijn ze stokoud, ze zijn nog altijd springlevend.
Samensteller Wim van der Zwan koos zesendertig korte verhalen uit uiteenlopende tradities, vertelde ze na in zijn eigen woorden en bracht ze onder in zes categorieën: het mysterie van het leven; rechtvaardigheid; overmoed, trots en lafheid; vrijheid; luiheid; gehechtheid en gretigheid.
Hoe de apen Boeddha vereerden
Dierenverhalen verzameld en naverteld door Wim van der Zwan
€ 4,95
11,5 x 16,7 cm, 128 blz.
Paperback
Verschijnt februari 2009
isbn 9789069638430
nur 345
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
124
Laatste editie
24 februari 2009
Uitgeverij
Altamira-Becht
ISBN
9789069638430

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic