Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Symposiumserie spinoza

"Plato' Symposium over de Liefde opent voor Spinoza de zuivere Rede en gelijkmoedigheid. In-zicht in wat recht en redelijk is maken de mens geschikt voor een autonome wezenheid in de magische driehoek: God, kosmos en de mens als microkosmos. In de Symposionreeks verschijnen teksten over schrijvers die een belangrijke schakel vormen in de keten van het metafysisch denken. Deze gouden keten heeft de mensheid altijd begeleid en vele namen lichten hierin op. De visie die allen geven op wereld en mensheid komt tot uitdrukking in een kernzin van Hermes Trismegistos: ""De mens is een groot wonder, o Asklepios"". Dit grote wonder werd door alle tijden heen in filosofische scholen en geestesscholen onderwezen, opdat de mens de weg zou gaan tot verwerkelijking van de onsterfelijke Geest-zielemens. Vanuit de klassieke wereld is het hermetisch en christelijk denken tot een synthese gevoerd waarmee een nieuw levensperspectief voor de westerse mens is geopend. De figuren uit de Symposionreeks getuigen allen van dit levensperspectief."
Toon details

Schrijf een recensie

Is Symposiumserie spinoza het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Symposiumserie spinoza

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.