Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gedeeld verleden

15 augustus 2015 was het 70 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het Koninkrijk der Nederlanden.
In de loop der jaren zijn er tijdens de herdenkingen bij het Indisch Monument in Den Haag door bekende en bijzondere mensen, ontroerende voordrachten gehouden, gedichten voorgedragen en liederen gezongen. Deze spreken nog altijd tot de verbeelding en mogen niet verloren gaan.
De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 presenteerde op 15 augustus 2015 een lustrumboek waarin zij een overzicht geeft van de herdenkingen van de afgelopen jaren.
Het geheel wordt ingeleid met een korte geschiedenis van de oorlog in Zuidoost-Azië en van het herdenken daarvan in Nederland. Ook is er een overzicht van alle oorlogsgraven in Zuidoost-Azië.
In het boek is ook de herdenking van 2015 opgenomen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Gedeeld verleden het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Gedeeld verleden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.