Met de kont aangekeken

1

'Met de kont aangekeken' is het verhaal over een samenleving in het Friese dorp Jubbega. Over de worsteling van een groep mensen die tot in de jaren vijftig van de 20e eeuw nog in holen en keten woonden. Vlakbij de gemeenschap die niets met hen te maken wilde hebben.

Hoe dit uiteindelijk leidde tot een welvarend dorp waarin de bevolking in goede harmonie samenleeft, staat in het boek beschreven. Interviews met ooggetuigen en personen uit de politiek, maatschappelijk werk en onderwijs geven inzicht in de actuele beleving van mensen. De geschiedenis van het dorp Jubbega en de verschillen in houding en visie zijn in elkaar vervlochten waardoor een prettig leesbaar verhaal is ontstaan, met humor en vaart geschreven.
Een boek dat tot nadenken stemt, over de wijze waarop kansarme groepen tot de samenleving gaan behoren. Schokkend, maar ook ontroerend.

Gerard Popkema (1958) schreef Met de kont aangekeken naar aanleiding van een persoonlijke zoektocht naar zijn voorouders in Friesland. Hij woont in Westervoort, waar ook zijn uitgeverij Moosmedia is gevestigd. Eerder schreef hij de boeken Vrolijk vijftig en Rondje tijd.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
26 april 2016
Uitgeverij
MoosMedia
ISBN
9789078659051

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic