Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scheepshistorie 20

In Scheepshistorie 20 onder andere:

- De Zutphense Stadts Aeck. In de winter van 2014-2015 werden graafwerkzaamheden verricht voor een verkeerstunnel onder het spoor en trof men de resten aan van een 17e-eeuws scheepswrak. Met behulp van de archeologische rapportage werd het schip op schaal 1:20 gereconstrueerd

- Een vloedpunter voor de veiligheid.
In 2014 kwam door overerving een heuse vloedpunter van de zolder van een boerderij af. Deze heel kleine punter was met zijn lengte van 4,85 m nog kleiner dan een Gieterse jol. Opmerkelijk is dat het scheepje voor ‘DROOG’ gebruik is gebouwd.

- Pijpenleggers verbinden werelden
Het Maritiem Museum Rotterdam (MMR) heeft in 2014 een volmodel laten bouwen van het pijplegschip Aegir. Dit werkschip kwam een jaar eerder in dienst van Heerema Marine Contractors (HMC). De Aegir is een deepwaterconstructionvessel omdat het ook andere werkzaamheden dan alleen het leggen van pijpleidingen aankan.

- Wapens ter zee. In 1976 is de 300-jarige sterfdag van Michiel de Ruyter herdacht, in 2014 kwam er een speelfilm geregisseerd door Roel Reiné over hem uit. Het artikel werd eerder gepubliceerd in 1976 in het blad De Wapenverzamelaar. In deze versie zijn nieuwe feiten verwerkt.

- Cornelis Jacobszn Drebbel Eenmaal per jaar verandert een deel van de oude Alkmaarse binnenstad in ‘Kaeskoppendstad’, een beeld van Alkmaar na zijn ontzet in 1573. Een van de attracties was de tewaterlating van een replica van de duikboot van Drebbel.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Scheepshistorie 20 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Scheepshistorie 20

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.