Aan de keukentafel van mijn schoonmoeder

11

Lijsten 1

In de herfst van 1996 reist de jonge Katherine van Washington naar Napels voor een stage op het Amerikaanse consulaat. Eenzaam, op zoek naar compagnia, stemt ze in met een blind date. Salvatore arriveert 20 minuten te laat en rijdt haar met zijn Fiat 500 rechtstreeks naar de keuken van zijn moeder. Daar, onder het toeziend oog van de hele familie, leert Katherine haar eerste Napolitaanse levenswijsheid: nóóit aan de korst beginnen als de rest van de pizza nog niet op is. Katherine en Salva worden verliefd, trouwen en krijgen twee kinderen. Maar het is de charmante, op-en-top Italiaanse schoonmoeder Rafaella die Katherines hart opent voor de culturele en culinaire rijkdom van Napels. Met vallen en opstaan neemt Katherine de belangrijkste Napolitaanse eigenschap over: carnale, de liefde voor haar eigen lichaam. Katherine Wilson vertelt in Aan de keukentafel van mijn schoonmoeder op sprankelende en scherpzinnige wijze over het leven met haar kleurrijke Italiaanse schoonfamilie, hun taal, cultuur en culinaire tradities.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Culinair
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
19 juni 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045029320 , 9789045029337
Advertentie

Hebban recensie

Aan een Napolitaanse keukentafel

door Saskia Balmaekers op 15-09-2015

In mijn boekenkast staan hele rijtjes boeken van Amerikaanse dames die naar het beloofde land Italië trekken om daar een tweede, dolce leven te beginnen. De bekendste zijn Frances Mayes, die in de buurt van Cortona een romantische ruïne omtoverde tot een rustiek thuis, en Elizabeth Gilbert, die op zoek naar zichzelf een week lang in Rome van restaurant naar ijssalon slentert.

De droom is...


Lezersrecensies (1)

Een erg leuk boek

door: Els 1 like
De schrijfster vertelt op een heel humoristische manier over haar entree als Amerikaanse in een Napolitaanse familie. Zoals de titel doet vermoeden speelt eten een belangrijke rol. Eten is een heel belangrijk gespreksonderwerp, eten moet vers zijn, van de beste kwaliteit en met liefde bereid en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic