Aan synagoge, kerk en moskee voorbij

1

Alle religies hebben dezelfde bedoeling: de mens te leiden tot menswording
Door de opkomst van de islam in het Westen ontstaat er een nieuwe belangstelling voor religies. Zijn alle religies in wezen aan elkaar gelijk of is de een beter of hoger dan de ander? Die vraag is belangrijk omdat de conflicten en oorlogen van de laatste tijd steeds meer langs religieuze lijnen lijken te lopen. Elke religie blijkt een eigen opdracht te hebben in de tijd en de cultuur waarbinnen deze is ontstaan. Bovendien hebben alle religies in wezen dezelfde bedoeling: de mens te leiden en te ondersteunen op diens weg naar werkelijke menswording. Wat is de opdracht van de afzonderlijke religies? En hoe ziet die weg naar menswording er dan wel uit?

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
20 juli 2010
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789020299885
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Voor degene die geïnteresseerd zijn in het Esoterisch Christendom een aanrader om te lezen.

door: Mareikuh 1 like
Hans Stolp heeft al vele boeken op zijn naam staan en deze gaan allemaal over het Esthetisch Christendom. (De geheime boodschappen) Dit boek gaat over het ontstaan van de religies en zo komen ook de onderlingen verschillen aan bot en de groei die de religies doormaken. Hans Stolp beschrijft dit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic