Achter gesloten deuren

0

De macht en invloed van geheime genootschappen ontsluierd
De mysterieuze rituelen en symbolen, de strikte geheimhoudingsplicht en het exclusieve lidmaatschap, de sterk vertakte inmenging in de politiek en de zakenwereld: geheime genootschappen spreken tot de verbeelding en hebben al menig filmmaker en thrillerauteur geïnspireerd tot het schrijven van scenario's. Maar waar ligt de grens tussen feiten en fictie? En welke invloed hebben in schaduw gehulde genootschappen als de vrijmetselaars en Opus Dei werkelijk op onze maatschappij en op de loop van de wereldgeschiedenis?
Achter gesloten deuren biedt een onthullende kijk achter de schermen van 's werelds meest gesloten, geheimzinnige en vaak ook beruchte genootschappen: van de Illuminati en de Scientologykerk tot criminele organisaties als de Cosa Nostra en invloedrijke politieke verenigingen als de Bilderberggroep en de Trilaterale Commissie. In dit boek weerlegt onderzoeksjournalist Michael Streeter voor het eerst de talloze speculaties die deze genootschappen omhullen en scheidt hij leugens en verzinsels van de vaak al even onthutsende waarheid.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
15 juni 2010
Uitgeverij
Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU
ISBN
9789044727296
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic