Adolescenten in gezinstherapie

,

0

Pubers en problemen, soms lijken het wel synoniemen. Ouders en adolescenten begrijpen niets van elkaar in die ingewikkelde levensfase. De puber worstelt met zijn identiteit, wat niet eenvoudig is in deze tijd van individualisering en grote keuzevrijheid. Als die worsteling zich openbaart in problematisch gedrag, zoals verbale agressie of internetverslaving, staan ouders voor een raadsel. Hoe krijgen ze hun kind weer op het juiste spoor?
Pubers in therapie vragen om een andere aanpak dan kinderen of volwassenen. Tot nu toe was de adolescentie een onderbelicht thema, zowel in theorie als in de klinische praktijk. 'Adolescenten in gezinstherapie' brengt hier verandering in. Maurizio Andolfi en Anna Mascellani plaatsen de problematiek van pubers in een relationeel-systemisch kader. Puberproblemen zijn volgens hen niet los te zien van de dynamiek van het gezin. Diverse casussen demonstreren hoe hun aanpak succesvol wordt toegepast bij problemen als verslaving, agressie en depressie. In letterlijk uitgewerkte therapiesessies volgen we de onconventionele Andolfi, die met het hele gezin op zoek gaat naar de pijnpunten.
Na het succes van 'Het kind in gezinstherapie' is dit het tweede Nederlandstalige boek van Andolfi. 'Adolescenten in gezinstherapie' is wederom een inspirerend en praktisch handboek voor hulpverleners. Maar de inzichten zijn ook van grote waarde voor leraren, pedagogen en opvoeders die met pubers met problemen te maken hebben.
'Adolescenten in gezinstherapie' is een gezamenlijke uitgave van Hogrefe Uitgevers en MoleMann Mental Health. MoleMann Mental Health behandelt zowel kinderen als volwassenen met psychische en psychiatrische problemen. In lijn met uitgangspunten van Andolfi spelen partners, familie en vrienden bij MoleMann Mental Health altijd een belangrijke rol in de behandeling.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
08 juni 2012
Uitgeverij
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729616
Bestel dit boek vanaf  €39,95 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic