Alles heeft een reden (grote letter)

0

Iedereen wordt in zijn leven geconfronteerd met gebeurtenissen die onverklaarbaar, onrechtvaardig of wreed lijken. Ze slaan ons vaal terecht uit het lood, maken ons onzeker of angstig, maar volgens psychotherapeute Mira Kirshenbaum heeft alles een reden.
Zij gaat ervan uit dat, ongeacht hetgeen je overkomt, er niet alleen iets waardevols uit die gebeurtenis zal voortkomen, maar het simpelweg ook noodzakelijk is dat dit jou juist overkomt: je leert ervan en je groeit erdoor.
In tien hoofdstukken behandelt zij tien verschillende levenslessen, uiteenlopend van leren jezelf accepteren, je thuis voelen in deze wereld, het loslaten van angsten en het vinden van de ware liefde, tot aan het ontdekken van je verborgen talenten. Haar algemene psychologische adviezen en specifieke stappenplannen, onderbouwt ze met veel ervaringsverhalen uit haar praktijk. Daarnaast heeft ze een aantal tests opgenomen die de lezer helpen bij het ontdekken van de positieve kant van negatieve gebeurtenissen. Alles heeft een reden geeft de lezer kracht om de levensles die schuilgaat achter de pijn, teleurstelling of het verlies, te zien en te begrijpen.
"Men zal veel troost vinden in dit goed geschreven zelfhulpboek van psychotherapeute Mira Kirshenbaum." Publishers Weekly over Alles heeft een reden
Kirshenbaum biedt praktische tips en bruikbare oplossingen. - Trouw over Scheiden of blijven
"Het kan! Wanneer begint u eraan?" Libelle (Vlaanderen) over Een jaar voor jezelf
"O zo leerzaam voor alle vrouwen van nu die tobben met de liefde". Avantgarde over Vrouwen en liefde.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
338
Laatste editie
17 december 2010
Uitgeverij
Singel Uitgevers
ISBN
9789029575874

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic